twardosci sprezyn centralnych

witam czy moglby ktos wymieniłeś kolejno od najslabszej do najtwardszej sprezyny ? bo kazda firma ma inne oznaczenia i nie wiem jaka kupić bo mam hebo czarna +50% i jest za twarada. hebo nie robi slabszych sprezyn wiec muszę kupić z innej firmy a zbytnio nie wiem jaka bo tak jak wczescniej wspomnialem kazda firma ma inne ozanczenia.

to pewnie ktoras z toprancing jak mniejsza to mysle ze 15% to te 22 i 30 to porownywalne z hebo…

kondziopl3 napisał:

30 to porownywalne z hebo...

50% a 30% to chyba lekka różnica prawda?

kondziopl3 napisał:

toprancing jak mniejsza to mysle ze 15% to te 22 i 30

Firma TopRacing ma w swoim zasobie takie wartości sprężyn.
Dla wyjaśnienia napisz do Naszego Sklepu i dostaniesz w odpowiedzi spis sprężyn o odpowiednich wartościach jakie są w zestawach.

sklep@jednoslad.pl

różnica tylko w oznaczeniu, w realu te sprężyny mają bardzo zbliżoną twardość.

Mafioz napisał:

Cytat:

różnica tylko w oznaczeniu, w realu te sprężyny mają bardzo zbliżoną twardość.

Porażka. Nie wiesz chyba co mówisz... ;)
Różnica jest i to znaczna!

Nie wieszł NIE PISZ! :roll:

Marchles właśnie sam nie wiesz co piszesz a upominasz innych :lol: :lol: Każda firma ma inne oznaczenia i to ze hebo ma oznaczenie 50% a tr 30% to nie znaczy ze hebo jest o 20% twardsza :lol:

SiWy napisał:

archles właśnie sam nie wiesz co piszesz a upominasz innych

Miszczu chodziło mi o jednej firmy sprężyny. Czytaj ze zrozumieniem a jak nie potrafisz to nie zajmuj głosu. Radzę..

SiWy napisał:

Każda firma ma inne oznaczenia i to ze hebo ma oznaczenie 50% a tr 30% to nie znaczy ze hebo jest o 20% twardsza

To akurat każdy wie, bo każda firma inną podziałke przyjmuje.

EDIT: Dla wyjaśnienia Moderatorowi, różnica między sprężyną 30% a sprężyną 50% jednej firmy a nie pięciu ;]

Marchles napisał:

Miszczu chodziło mi o jednej firmy sprężyny

Tobie chodziło, ale temat się zaczął od postu kondziopl3, który nie porównywał 2 sprężyn tej samej firmy tylko sprężyny ze stajni TR i hebo.
poza tym nie spotkałem się jeszcze z firmą która ma w ofercie sprężyny i +30% i +50% więc nie ma nawet jak porównać sprężyn o takiej twardości z jednej formy.
Chyba ze się mylę i jest firma która ma takie sprężyny, jeśli tak to zwracam honor.

Marchles napisał:

Porażka. Nie wiesz chyba co mówisz... ;)
Różnica jest i to znaczna!
Nie wieszł NIE PISZ! :roll:

No to widzę że znów mamy różne zdanie, ja dalej będę trzymał się swojej kwestii i nadal uważam że spręzyny TR +30 i hebo +50 są podobnej twardości. I to nie dlatego bo gdzieś na necie wyczytałem tylko z doświadczenia, miałem w ręku kilkanaście centralnych więc mam porównanie.

Koniec OT, bo zaraz posypią się warny - niezależnie od koloru nicku!! Jacob555