tuning

Mam pytanko mam skuter 4t i chciałbym go ztuningować to znaczy włożyć inny cylinder 80ccm i jeszcze pare rzeczy takich jak sportowe sprzęgło sportowy wariatir itp.I jakbym go już stuningował to o ile wzrośnie prędkość jak teraz leci 70-75km/h i o ile wzrośnie spalanie średnio teraż pali ok25l na 100km/h

Nie za dużo coś pali ten skuterek?
Co do tuningu to 70 km/h na skuter to duzo jak chesz sie bawic kosztem życia skutera i wpieprzać nowe rzeczy to robisz na własna odpowiedzialność wymiana cylindra na 80= zmiana gaznika. wiekszy cylinder długo wał nie pociągnie nowy wario nowy solidniejszy paske itd. kazda rzecz ciągnie coś za sobą mi by 70 km/h starczyło i to jeszcze jest 4t...

spalanie to max.4-5l zależy jak go będziesz piłował.

A jaki to skuterek? Jaka marka? Model?
To może porozglądam się na necie za częściami do niego i zerkne ile do tunningu takie cacka kosztują :D

to jest Baotian bt49qt9

mam ten sam i jak już to cylinder airsala 80 ccm do tego tuningowa głowica, króciec , gaźnik, wydech za 70 zł wystarczy , ale wypada dodać nowy markowy wario i sprzęgło- wtedy juz masz prawie wszystko

Spalanie to masz pro, 25l/100 km to 1/4 tego co spala czolg :D

Im_Jurek napisał:

mam ten sam i jak już to cylinder airsala 80 ccm do tego tuningowa głowica, króciec , gaźnik, wydech za 70 zł wystarczy , ale wypada dodać nowy markowy wario i sprzęgło- wtedy juz masz prawie wszystko

Gdzie ty kupisz cylinder airsala 80 ccm do tego tuningowa głowica, króciec , gaźnik, wydech za 70 zł? Chiński cylinder 72ccm za tyle kupisz, a co dopiero taki zestaw...
Oprócz tego wydech nic nie daje w 4t ;)