Tuning Zipp PRO50.

Siema,
Właśnie dotarłem motorower taki jak w temacie. Blokady ma zdjęte i czas na tuning. Leci licznikowe 80 km/h po dosyć długim rozpędzaniu. Czas przejść do sedna.

Chce wymienić:
1. Cylinder 80 cc (jaka firma? jaki model? cena?)
2. Wydech (przelotowy czy coś takiego? jaka marka model cena?)
3. filtr powietrza ( stożek gąbka czy jak? cena? jakiś konkretny model?)
4. "sportowy"moduł zapłonowy( cena? model? coś da?)
5. coś czytałem o świecach zapłonowych, drogie to? coś daje?
6. większy gaźnik (jaki model? ile mm? cena?)
czy przy cylindrze coś trzeba jeszcze wymienić? np. korbowód i wał korbowy? czy taka wymiana by coś dała? Ile by po tych zmianach i dobrym dotarciu osiągał?

I jeszcze taki offtop czytałem dziś, że jacyś powaleni goście na scigaczach wychodzą z założenia wychodzą że lepiej umrzeć niż być "warzywkiem" i przywiązują swoją szyję do motocykla stalową linka i w razie wypadku albo ich dusi albo skręca kark albo odcina łeb. Straszne. Aż odechciewa się jeździć. I jeszcze co by mi się stało jakby przy załóżmy 90km/h walnął mnie samochód? Cześć i dzięki za odp:)

dodam że części mają być raczej średniej klasy bo tych najlepszych to w chińczyka nie ma co pchać:)

Co do ostatniego, to jeżeli czołówka to śmierć na miejscu. :D Tak na serio zależy to od wielu czynników, np. czy masz ochraniacze, czy tylko kask, ważne jest też to pod jakim kątem wjedzie auto i np. czy asfalt jest chropowaty czy gładki, jednym słowem, nie da się tego określić.