tuning skuterka (jakie części) ?? JMSTAR JSD50QT-27

Witam serdecznie

Kolega posiada skuter o nazwie: Wlip. Jest to skuter produkcji chińskiej. Dokładna nazwa skutera to: JMSTAR JSD50QT-27.

Problem jest następujący skuter początkowo jechał 80km od jakiegoś czasu prędkość spadła aż do 45km. Co można zrobić aby jechał znów szybciej ?

Proszę o odpowiedź w tej sprawie

Pozdrawiam

hmm więcej szczegółów??
Cylinder może się zużył. Jeśli to chinol to te 80 raczej seryjny nie leciał, rolki itp. Przyczyn spadku mocy może być wiele.

Co do części to według mnie nie ma co inwestować w części markowych producentów(czytaj cylindrów po 500zł) bo to raczej po pełnym tunie przewyższy cenę samego skutera. Kupiłbym cylinder większy, gaźnik , z rolkami pokombinował ew. ze sprzęgłem i tyle.

kolega ma skuter 2T, kolega chce poprawić moc skutera aby szybciej jechał i chce inwestować w ten skuter bo raczej nie ma na zbyciu 3-4 tys. aby kupić oryginalny skuter :slight_smile:

No tak, ale porządne części to też nie mały koszt:
cylek ok 400-500zł
wario 300 wzwyż
sprzęgło podobnie
wydech ok 400zł
i inne. Koszt może dojść do dwóch tysięcy( w miare markowe części)

kolega zdecydował się wpierw na zestaw 70cm3 pełny zestaw wraz z sportowym wałem. jaka była by tego całego zestawu cena oraz prosiłbym o dokładne linki do zestawów. Oraz bym prosił o listę wydechów do tego skuterka. W zestawach jak i w wydechu może być parę pozycji.

Pozdrawiam

z tym spadkiem mocy to albo rolki albo pierścionki możliwe też że filtr powietrza trzeba wyczyścić i gaźnik… u mnie teraz stopniowo osiągi spadają … :-/ czemu? prawdopodobnie pierścionki :-/
A części to zależy ile ma na wydanie… powiedz nam ile może on wydać i co chciał by kupić

dziś rozmawiałem z nim i chce jutro kupić tłumik, jakiś dobry do 400zł, chciałby także jutro go już zamówić.

Do 400 to tylko http://www.allegro.pl/item622174402_tlumik_tecnigas_next_r_warszawa.html
Ten za 420 akurat, ale ja bym mu proponował dozbeirać kilka groszy i wziąść Lasera XPRO, skoro chce mieć potem 70 cm3 to od razu będzie miał wydech pod 70 ;]

Mi po zmianie na Laserka i wario Mallosi leciał scoot 80 (licznikowe) na prostej, jak już się rozkulał.

Mój kolega miał JM Star Juno i po kupnie leciał mu 80km/h po przejechaniu 4000 tys. km leciał mu 45km/h. okazało się że tłok był zatarty i pierścienie pokruszone.