Tuning skutera

Witam chcę z tuningować swoją vivke mam tylko sportowy wydech dopplera i chcem kupić jeszcze spzęgło i wariator tylko nie wiem jaki wario i sprzęgło pomocy doradźcie mi

sprzęgło polecam Polini 2G lub Stage 6 Wariator- Malossi Multivar lub Polini Super Speed

mam na wszystko ok 900zł powidzie które najlepsze są

Wariator Polini Super Speed, Sprzęgło Polini 2G, Do tego Dzwon sprzęgła Polini Evo. Powinno starczyć

No to ja proponują Malossi multiwar, sprzęgło Stage6 i dzwonek S6 WingCooler

PodLy, jak już to lepiej założyć dzwon Stage6 R/T… Koks, dobre zestawienie ;). Sam mam to sprzęgło i dzwon i jestem bardzo zadowolony ;). Dzown to jest potęga, żeby go spkrzywić to trzeba chyba użyć młotka albo imadła :P.

możesz sobie kupić jeszcze GazBox =) (Malossi)

Adverion napisał:

GasBox- do seryjnego cylindra to strata pieniędzy... Zmniejszy tylko może spalanie...

Ja go mam w seryjnym cylku i jestem zadowolony ;]

Koks napisał:

Adverion napisał:

GasBox- do seryjnego cylindra to strata pieniędzy... Zmniejszy tylko może spalanie...

Tak naprawde to GasBox'y zmniejszają spalanie o max 0.1-0.2 i to też są sporadyczne przypadki. Zazwyczaj ludzie jak mierzą to wychodzi im spalanie mniejsze o kilka setnych czyli granica błędu.Dla dobrego samopoczucia można zamontować GasBoxa ,ale zazwyczaj ludzie wywalają po trzech dniach :-?

A kto mi powie czemu mój skuter z wydechem laser x-pro dzwon malossi (dobry) sprzęgło Polini 2G GazBox Malossi i wario Polinie speed control profesjonalnie wyregulowany i mi idzie po tym tuningu max 85km/h a przed tym tunem gdy mial tylko wario leciał nawet 90 km/h … czemu tak się stalo czego to wina i dodam ze pasek jest w dobrym stanie…

Być może wina tej “profesjonalnej” regulacji.Ile masz na tym setupie przejechane?

hehe niedawno go odebrałem wiec bardzo mało jakieś 200 km… tyle ze wariator juz ma więcej jakieś 2000km… no nie ten koles mowi ze dobrze wyregulwoane jest na 100% ale on się naprawde dobrze zna nie raz jadę jakieś 65km/h i dam mu do oporu gazu i tak jest jak by miał zgasnąć i zaraz szarpie i rura ;p i mówi że to jest znak bo już troszeczkę rolki są za ciężkie ale u neigo wczoraj wymienialiśmy rolki na inne ale i tak na tych najlepiej chodzi ;] przyśpieszenie jest super wszystko super tylko to 85 v-max =/