Tuning Skutera - Silnik 4t

Siemka. Chciałym lekko stuningować Torosa Fresco. I teraz tak: Chciałbym aby jechał minimum 70km h. aktualnie jedzie 45km\h licznikowy (Pasek szczelił i po wymianie tyle jedzie, przed wymianą paska jechał 60km h) Mam do wydania 400-500zł. I co mam w nim wymienić aby szedł te minimum 70?

Doradzcie jakie części kupić do 500zł aby szedł te 70km\h. Najlepiej podajcie jakieś linki albo nazwy czy coś.

Jeszcze jedno: W Tłumiku mam katalizator. Wywalić go? Da coś jak go wywale?

A nie zalozyles odwrotnie paska skoro tak Ci predkosc spadla?
Ogolnie zaczyna sie od cylka, zalecam 80-tke.

hades1988 napisał:

A nie zalozyles odwrotnie paska skoro tak Ci predkosc spadla?

Chyba na lewą stronę by musiał założyć :). Co Wy z tym paskiem ? Przecież on jest symetryczny. Zarówno mój oryginalny jak i obecny Malossi X-Special nie mają żadnych oznaczeń kierunku i można je założyć dowolnie.

Pasek jest oryginalny. Zamówiony po numerach. Jaki celinder 80? Firma marka? Co jeszcze oprócz cylindra?

Czekam na wypowiedzi

Poszukaj jakiego Airstral lub Naraku . do 350-400 zł powinienes znaleźć.

A jakich osiągów mogę się spodziewać po dotarciu? Co myślicie o stożkowym filtrze? Jakie rolki?

no jeżeli go dobrze zrobisz ,potem dobrze dotrzesz ,to powinien jechać około 90-95 km/h.

No dobra, Ale jakie rolki do tego kupićwariator?

seryjny wariator nie pozwoli ci osiągnąć tego co inny markowy. Poszukaj czegoś na mielochu, allegro, racingplanet. napewno znajdziesz coś interesującego. Co do rolek to będziesz musiał kombinować. nie ma jednego pewnego ustawienia. tu trzeba polegać na metodzie prób i błędów.

Co sądzicie o tym? Warto? http://allegro.pl/cylinder-kit-tlok-airsal-gy6-sport-80-tuning-4t-i3302471588.html

Całkiem dobry . tylko szkoda ze nie ma głowicy w zestawie.