TUNING SKUTERA 2T – OD CZEGO ZACZĄĆ ?

witam chciałbym przyśpieszyć mojego skutera Zipp Quantum GT5 2T teraz v max wynosi 60 km/h , nic przy nim nie kombinowałem oprócz modułu odblokowanego C.D.I Sport , skuter ma maksymalne obroty ale przyspieszenie nie jest zbyt dobre jak i prędkość maksymalna .

Proszę o POMOC

a ile kasy na to masz?

Ok.500zl ale jak to bedzie wymagac wiecej to dam rade

Przede wszystkim to wydech (leo vince , bidalot, itp) , cylinder , wariator itp a trochę może przekroczyć 500 zł :wink:

Tlumik mam “sportowy” od chinczyka

A konkretnie jakie czesci muszę kupić żeby poszedł te 90-100km/h

Jeżeli ten tłumnik jest dobry to zostaje Ci cylinder 72 cc (markowy, bo tanie z allegro nie dadzą takich efektów ) , wariator ( polecam top racing sv1 bo jest najtańszy z tych wszystkich markowych a daje lepsze osiągi ) możesz zmienić sprzęgło ale niekoniecznie . Wystarczy jak dostroisz napęd za pomocą sprężynek , rolek i sprężyny centralnej . Przydałaby się też większa dysza w gazniku . To chyba tyle . Oczywiście opcji jest więcej ale to podstawy . Mam nadzieję że pomogłem :wink:

Nie moglbys mi doradzic z wyborem cilindra… Zeby zmiescic sie w kwocie 500zl

Po pierwsze 500zł to kosztuje dobry wydech.
Po drugie jak chcesz jechać 90-100 to w silnik i napęd musisz wsadzić jakieś 3-4 tys zł. Z seryjnego silnika to zastają ci w zasadzie kartery tylko