tuning seryjnego bw's

Od niedawna jestem posiadaczem yamahy bw’s z 2005 roku. Zastanawiam się nad jakimś tuningiem, lecz mogę na to przeznaczyć jedynie 450zł :roll: . Doradźcie mi co mogę kupić za te pieniądze, aby mój skuter miał lepsze osiągi (najbardziej zależy mi na przyśpieszeniu) Zastanawiam się nad tym wydechem http://moto.allegro.pl/item410524639_yamaha_bws_mbk_booster_super_tlumik_gianelli.html i wariatorem “Top Racing SV1”

Poszukaj sobie na allegro jakiegoś wydechu do 250 zł, do tego kup wariator, np. Hebo NG http://allegro.pl/item410524639_yamaha_bws_mbk_booster_super_tlumik_gianelli.html Taki wydech do serii powinien starczy?, do tego poszukaj wariatora.

A czy po wymianie wydechu i wariatora będe musiał coś regulować(a jeżeli tak to co dokladnie??) :expressionless:

Rolki, gaźnik, sprężyna.

i sprzeynki i nie kupuj giannelli za te 300zł kupisz coś lepszego typu Laser x-pro ZX itp a wario to małossi

A gdybym włożyć cylinder 70 to silnik by to wytrzymać czy trzeba coś jeszcze?? :roll: :?:

Cylek jest późniejszym etapem tuningu. Do słabszej 70 trzeba przynajmniej wymienić łożyska na wzmocnione, ale najlepiej jest tez od razu zmienić waż. W twoim przypadku cylinder odpada. Tuning zaczyna się od sportowego wydechu i wariatora i tej zasady powinno się trzymać.

a mogę był jakieś negatywne skutki takiego tuningu?? i czy muszę wymieniać wariator czy może wystarczy zmienić rolki? :?:

Jak założysz 70 bez wymiany łożysk itd to może się wał pogiąć, korbowód pękną albo łożyska szlak trafi. Bywa różnie, może się akurat tobie nic nie stanie ;p Nawet jeśli, to 70 dusi się na seryjnym wydechu więc wymiana nie ma sensu. Wymiana wydechu i wariatora daje na początku tuningu najlepsze rezultaty dlatego powinno się te części kupowałw pierwszej kolejności.

Siema Mam jeszcze dwa pytania- Po pierwsze mój skuter ma mocnego muła na starcie i to zapewne przez sprężynki sprzęgła więc chce je wymienić ale nie wiem na jakie :expressionless: (jaka twardość/kolor) i drugie pytanie, czy żebym miał lepsze przyśpieszeni to do wariatora mam dać lżejsze czy cięższe rolki :expressionless: proszę o szybką odpowiedz…Z góry dzięki :slight_smile: