Tuning piaggio zipa czy dirt 125ccm??

Mam taki problem. Mam 3 tys i nie wiem co lepsze na stunt psa…
1. Opcja to kupno dirt bike 125ccm ale to jest 4-suw i nie wiem czy da się tym stuncic… Zostanie mi kolo 1 tys na np. ewentualne naprawy…
2. Opcja to kupno zipa stara buda od kumpla za 1 tys zl i tuningowanie go. Na częściach:
-Cylek airsal 70ccm t6 racing
-Lozyska walu s6
-Wydech tecnigas rs II
-gaźnik arrache 21mm
-air box
Prosze wasze opinie co lepiej.
Jeszcze jest opcja kupienia Pocketa ale nie wiem czy na nim da się stuncic

Zip i tuning. Chyba że wolisz biegówy, ale ta 4t to nie wiem czy by dobrze rwała na kolo… a ten pocket to odpada do stuntu chyba ze masz 120cm wzrostu :lol:

lepiej zipa ale nie te części
lepiej malossi albo polini sporta 70
i wydech inny bo RS jest strasznie dlugi i będzie go latwo rozwalic…

ale widzialem na necie duzo fot jak ludzi po 170-180ccm wzrostu stuncili na pocketach… Podobno bardzo latwo się wheeli i stoppie nauczyc… I tak chyba jednak zip odpadnie i między pocketem a dirtem bede bral pod uwage… Dirt ma 125ccm 4t 4 biegi i 60kg masy wlasnej…

Dirta bierz. Zobacz na yt jak to nieźle lata

ale 125ccm da rade?? a i tak na oko cylinder na miesiąc starczy ?? Zakladajac ze ciagle stunt… I jakos tam podniesc moc się daż

Cylek starczy.

A mi się wydaje ze to nie da rady na kolo pujsc 4t do tego chinskie…

jeździłem na takim i to całkiem mocne jest i małe to do stuntu styknie
mój kumpel kupił sobie to jako pierwszą biegówkę i jak jechał (pierwszy raz) i zmieńił z 1 na 2 (bez sprzęgła, bo jest niedoświadczony xD) to go na koło wyrwało no i trochę przejechał :stuck_out_tongue:

ja bym brał tego dirta bo da sobie tym postuntować bo kolega ma i ma to trochę mocy a na nim jak masz nawet z 170 to możesz sobie nim pojeździć bo wcale on nie jest aż tak mały jak ten mini cross 50 :stuck_out_tongue:

No to ja się podlacze do tematu… Bd chcial zipa kupić za kilkaset zl do stuntu i jaki tuning polecacie do 1500-1800zl… Najlepiej cyl gaznior wydech lub na cos co jeszcze starczy;] czekam na odp ;]