Czy da rade tuningować nrg na wtrysku?? słyszałem wiele wersji… podobno trzeba wgrywać jakieś mapy… Drogie to jest i gdzie mi to zrobią (w okolicy Mińska Mazowieckiego)
tak przy kazdorazowej zmianie części zespołu napędowego(wariator itp.) bądź układu zasilania (gaźnik itp.) trzeba mapować na nowo silnik by osiągnać pewne optimum pracy silnika. Niestety nie mam pojęcia gdzie to wykonują w tym ci nie pomoge
Najlepiej wloz silnik na gaźniku a ten opchnij ;]
gaźnik itp
wtrysk jak sama nazwa mówi za siębię nie ma gaźnika :P
maciu66, jak masz kasę to zrób np full sporta i od razu wgraj mape wtrysku pod ten setup. Niestety tuning sqtów na wtrysku jest dość kosztówny :/ KAżda tuningowa część wymaga nowej mapy wtrysku :/
Dlatego lepiej ci mowie. Sprzedaj ten silnik. Np wepchnij go komus i kup na gaźniku i na tun ci powinno starczyc jeszcze (z tego coo się orientuje to na wtrysku silniki sa drozsze. Jak jest inaczej to mnie poprawcie )
sa drozsze ale ta roznica wynika tylko i wylacznie z zastosowania ECU oraz nowszego układu zasilania ( gaźniki powoli odchodzą na emeryture)
tuning takich silników jest podobny, cenowo tak samo, roznica wychodzi przy zabawie z cylindrem , tak jak w gaźnikowcach trzeba placic za regulacje tak tutaj trzeba placic za mapowanie silnika, wiec można tak powiedziec ze jeśli ktos chce stuningowac skuter nie zmieniajac cylindra to bez problemu idzie wtedy porownac cenę tegoz tuningu ze skuterem z silnikiem na gaźniku.
zaplacimy tylko pare zlotych więcej za wgranie odpowiedniej mapy silnika