Tuning optyczny

Witam chciałem założyć neony pod podwozie w ince street i gdzie można kupić i jak założyc?Do czego podłaczyc i jak przeprowadzić kabel?

Inca, neony można kupić na allegro, najlepiej przymocować na tak zwane "strapy" <zapiniki plastikowe> rozciąć kabel + od neonów, i zrobić tam włącznik, włącznik umieść gdzieś gdzie będzie wygodnie, a reszta pod akumulator :) chyba proste, ale w sumie nie warto :) Aku zjada Ci jak cholera, więc ja dziękuje :)

Neony takie komputerowe pod 12,5V nie zżerają aż tak bardzo akumulatora sam miałem zamontowane i było git. Wiadomo że będziesz ich używał głównie podczas jazdy a wtedy ładowanie daje rade. Polecam jako tuning optyczny ksenony naprawde świetna sprawa i super poprawa widoczności. Pozdrawiam

Tylko nie jestem pewny, czy takie neony są legalne, z tego co pamiętam to było od groma tematów o tym na s.net. Tzn. jeżeli się nie mylę to w czasie jazdy tego nie będziesz mógł używać, a na postoju będziesz mógł.

Neony są nie legalne i na dodatek jak policja zatrzyma delikwenta to oczywiście posprawdza blokady no i wtedy jest kapa.

Kumpel zakładał świecące nakładki na wentyle przy rowerze [wiejski tuning :D]. Miał pecha - przejeżdżał obok miśków i mandacik 50 zł :) Wiem, że przepisy mówią, że pojazd nie może mieć żadnego dodatkowego oświetlenia.

Hmm, chyba że obok manetki, zamontować sobie wyłącznik, w razie czego - "pyk" i po sprawie :twisted: