Tuning optyczny.

witam co myślicie o tej przedłużce wytrzyma nie peknie?
A i chcę zrobić nadkole i gdzie mogę kupić materiały żywicy itd...
A i co jeszcze zrobić by skuter ładnie wyglądał?

http://m.allegro.pl/przedmiot,przedluzka-amortyzatora-gratisy-super-tuning-,3447350466.html

http://allegro.pl/nadkole-coliber-vapor-router-bassa-quest-i3451194315.html
To jest nadkole :p Przedłużka z pewnością wytrzyma

Najpierw powiedz jaki masz skuter ?

Skuter to router bassa z 2012

SIema jestem posiadaczem tej przedłużki i powiem to chinoli trzeba przerabiać wywiercić jeszcze 2 otwory bo są ze złej strony .
P.s A nadkole to mam na sprzedaż jak jesteś Z okolić Nowy Tomyśl/Zbąszyń do 10km to moge sprzedać za 15 złotka

Nadkola to lepiej nigdzie nie kupuj. Kolega kupił a tu przyszła pleksa o grubości 1 mm !! Całość się gięła i pękała. Nadkole lepiej zrób sam ze "sklejki" . Przedłużke wolał bym sam sobie pospawac. masz pewność że dobrze to zrobisz. Dalszy tuning to wywalenie tylnego blotnika, polerka przekładni, malowanie Felg, mocowanie rejestracji na przekładnie. A tu zobacz jaki efekt uzyskałem ja ;) ----> http://www.picshot.pl/public/view/358897

No ładnie, ładnie, Kuba. :-)

To moje ładnie, to troszeczkę z takim przekąsem było. :D
Faktycznie, masz jednak ten filtr stożkowy u siebie.
Ratuje Cię tutaj jednak nieco, to niemal całkowite odsłonięcie silnika (bezpośrednie omywanie silnika powietrzem podczas jazdy skuterem).

Weź sobie teraz duże lustro z przedpokoju swojego domu, postaw je na dworze (opierając o jakąś ścianę lub gdzieś je sobie wieszając), weź sobie wsiądź na swój skuter (pozycja taka, jak jeździsz zazwyczaj) i popatrz w lustro. To, co tam zobaczysz, jest odzwierciedleniem tego co inni widzą, patrząc na Ciebie i Twój skuter.
Jeżeli widok w lustrze Ciebie zadowala, to OK. :D

W praktyce jednak, całkowite ogołocenie tyłu skutera z elementów osłonowych mija się z celem, ale może dla rówieśników tam szpanu i nieco zadasz. :P
Zakładam tutaj z góry, że po mokrym (deszcz, błoto) i zakurzonym (drogi gruntowe, pola, las) jednak nie jeździsz. :P

Pacnij sobie nawet fotkę w HD na tym swoim, tak oto wyglądającym skuterze, a jak ją sobie ponownie zobaczysz za takie 20...30 lat, to uśmiech sam Ci z twarzy nie będzie schodził. :D

Za brak podświetlenia światłem białym z tylnej lampy, tak oto (wg. zdjęcia skutera) zainstalowanej tablicy rejestracyjnej, możesz też okazyjnie *zarobić* przy najbliższej kontroli drogowej (miśki się czepią jak nic), a tak i pewnie, a minimum z 50 zeta, pójdzie w pi.... :D

Stożek sobie u Ciebie siedzi, a wydech seria i to jeszcze z tym zagiętym *rureczkiem*? Cały ten tył to jest w stylu... go-go, naked, golas znaczy, ale jak tak lubisz, to OK. :DDD
Pozdrawiam.

metros ;) Co do jazdy w deszcz to jeżdżę ;) ostatnio zrobiłem sobie blotnik na tylnie koło ;) także deszcz nie jest mi straszny ;) Co do rejestracji. Ostatnio miałem małą kontrolę no i policjant się pyta czemu tam rejestracje mam itd, mówi brak podswietlenia itd, a ja włączam światełka i rejestracja świeci ;p policjant się zdziwił ale powiedział że rejestracja może zostać bo jest i oświetlona i dobrze widoczna ;) Tłumiczek narazie seria, ale planuje kupić nowy. Coś w stylu 2t. może coś z tego wyjdzie ;) Stożek jak stożek to next Narazie wersja przejściowa. Zbieram kasę na coś w stylu polini airbox ;) A teraz ogólnie ;) Lubię kolorowe elementy ;) Chcę aby mój skuter się wyróżniał w tle innych "chińskich bestii" Może to przez wiek, ale każdy musi się wyszalec ;) Pewnie patrząc za parę lat na te zdjęcia będzie pojawiał mi się lekki uśmieszek ;) Ale Narazie to zdjęcie to wersja przejsciowa ;) Niedługo cały skuter praktycznie będzie w "stickerbombie" ;) Liczę na dalszą rozmowę z tobą Metros ;)

Poczekam, aż mnie tutaj... Olusia *zaliczy* i będę potem nadal do dyspozycji uczestników tego forum. :DDD

Słonecznej niedzieli wszystkim życzę!

To czekamy ;D

Mam tą przedłużkę, jak na razie trzyma i jak tam któryś pisał że trzeba wiercić bo są złe otwory, nie słuchaj bo otwory są dobre.

Ok to kupię. a gdzie mogę dostać taka ramkę co podświetla tablicę.

Gdzie to nie wiem bo brat mi dał, ale jak chcesz to zwykłe mocowanie rejestracji, kupujesz panel biały ledowy i kombinujesz ;)