Tuning Minareli Vertical. Yamaha target.

Witam, nie dawno wydostałem swój stary skuter, mianowicie Yamaha Target. Chciał bym jej dodać parę koni. Chciałbym żeby skuter z gazu szedł na koło a prędkość maksymalna to około 105-115 km/h licznikowe. Myślę nad zestawem: -Cylinder Metrakit Hand Made 70cc -Gaźnik Dell’orto 17,5mm - Metrakit -Pasek Hebo Kevlar -Wał korbowy RMS Sport do 12,5k -Wariator Top Racing Next Generation -Wydech Stage6 Pro Jak myślicie jakie będą osiągi I co byście zmienili w tym zestawie Pozdrawiam, Adrian.

1.

krasnalek52 napisał:

-Gaźnik Dell’orto 17,5mm - Metrakit

2.

krasnalek52 napisał:

-Wariator Top Racing Next Generation

3.

krasnalek52 napisał:

-Wydech Stage6 Pro

1. Dell’orto czy Metrakitą Nie spotkałem się jeszcze z gaźnikami Metrakit. 2. Wariator do tego zestawu jak już chcesz takie tańszy to lepiej Malossi Multivar, w ostateczności Hebo NG. 3. Do tego cylindra to wydech jest w miarę dobry, lecz ostatnich potąw nie niego nie wyciśniesz!

Są gaźniki Metrakit. Tzn Dellorto sprzedawane przez Metrakit.

Marchles napisał:

3. Do tego cylindra to wydech jest w miarę dobry, lecz ostatnich potąw nie niego nie wyciśniesz!

Z tym się zgodzł, przydać by się jakiś wydeszek co kręci wysoko yasiek np. Z-ka lub C16, I trzeba pamiętać że przy tym cylku trzeba przerabiać korektor wydechowy, dlatego najlepiej kupić wydech MK będzie pasował i masz gwarancje że jest robiony dokładnie pod ten cylinder.

Koks napisał:

Są gaźniki Metrakit. Tzn Dellorto sprzedawane przez Metrakit.

Dzięki za wyjaśnienie, szczerze powiem że pojęcia nie miałem że Dell'orto sprzedawany jest jako Metrakit.

siwy_fact napisał:

najlepiej kupić wydech MK

Tutaj kolegą popieram w 100% ! Pewnie że ten cylinder z wydechem z jednej stajni się najlepiej i powiedzieć że będzie nająatwiej do wyregulowania!

Wydech Metrakit Hand Made;> I ile by na takim zestawie pocisną??? I co myślicie o zestawie tuningowym Metrakit SP Seriesą

krasnalek52 napisał:

I ile by na takim zestawie pocisn????

Nie da się określić, wszystko zależy od regulacji! Metrakit Hand Made to bardzo dobry wydech, ale ceną nie grzeszy.

Chyba targetki nie będą tuningowć. Prawdopodobnie będą miał za pare dni Mbk Boosterke seryjną. Jaki setup polecicie za 1500zł?

Pfff… -Cylinder Malossi Sport 70ccm -Gaźnik Dell’orto 17,5mm ] -Pasek Hebo Kevlar -Wariator Malossi Multivar -Wydech Yasuni Z -Sprzęgło Malossi Fly Zmieściłem siłę PS. Kobieta zmienną jest. :mrgreen:

Marchles napisał:

PS. Kobieta zmienną jest. :mrgreen:

A jak inaczej;]. Teraz mogę dostać takiego w niskiej cenie i się zastanawiam nad nim. A co do tego kompleciku to wał wytrzymał

Wytrzyma, a jeśli nie jesteś pewien to załóż Polini Sport 70ccm. Na Poliniego i seria wał ja Ci daje gwarancje że wytrzyma a Malossiego nie miałem u siebie.

Nie mogę znaleźć tego paska na jednośladzie. Co myślisz o Polini Kevlar?? I jakie sprzęgło, 107 czy 105?? Wyszło mi około 1600zł+pasek, rolki, dysze, sprężynki;/

No to trochę przydużo. Polini Kevlar też dobry pasek jest, minimalnie droższy o ile pamiętam. sklep@jednoslad.pl napisz pod ten adres maila, na pewno Pan Łukasz podpowie Ci, może jakaś promocja. Kto pyta nie błądzi :mrgreen:

Ja osobiście mam Polini kevlar i mi się bardzo dobrze sprawuje =)

Adverion napisał:

się bardzo dobrze sprawuje

Czyli może był zamiast Malossiego. Zamykam temat.