Witam, tak jak w temacie, chciałbym zrobić tuning silnika. Szukałem dosłownie wszędzie cylindra do mojej maszyny, a mianowicie daelim roadwin 125. Chciałbym się dowiedzieć, czy któryś z forumowiczów wie gdzie mogę taki cylinder nabyć lub jakiegoś zamiennika, chodzi mi o pojemność 150. Jak mam wymieniać cylinder to też tłok i pierścienie, mój daelim posiada silnik 4 zaworowy, przez co z tlokiem też jest ciężko, wiec uprzejmie proszę o pomoc, z góry dzięki
P. S.
Nie piszcie mi kazań co się wiąże z większym cylindrem i bla bla bla, robię to na swoją odpowiedzialność.
Do moto125.pl wysyłałem emaila i się okazało że mają źle aukcje ustawiona a mianowicie pisze ze cena dotyczy 2 cylindrów itd, a w rzeczywistości mieli to poprawić a dalej nic z tym nie zrobili, ponad 2 tysiące za jeden cylinder, bogaty nie jestem😂
A co do aukcji z fb to nie widziałem, już biegnę sprawdzić.
to nie jest żadna aukcj na FB. Aale masz tam numer referencyjny.
poszukaj sobie tej cześci w airsalu, zobacz do czego pasuje oprócz twojego daelima i szukaj cylindrów do tych konstrukcji
Dobra, cylinder powinien pasować, ale teraz sprawa tłoka. Z tego co widzę na zdjęciu Honda posiada dwu zaworowy silnik a ja mam cztero, gdzie mógłbym poszukać owego tłoka, słyszałem że są strony głównie z tłoka i i można znaleźć do wszystkiego, ale adresu nie znam
możesz spisać z bloku silniak jego typ i szukać “aftermarket parts” typu big bore cylinder kit, przełozenia…itd
możesz wsadzic silnik od VJ150 albo nawet chyba 250
możesz sie skontaktowac z panem z Gorzowa co twój cylinder na 150 czy na 175 przerobi. Na polskim forum daelima masz to opisane.
Z zebatka i już przekombinowalem. Co do pana z Gorzowa już wcześniej czytałem itd. Ale nie widziałem nigdzie żadnego nadmiaru do niego, na forum daelim wysyłali jakieś jego aukcje, ale już dawno ich nie ma
jakie aukcje… coś sie na te aukcje uparł?
skoro nie widziełeś “aukcji” pana od przeróbek a jesteś na forum daelima to napisz do gościa co miał z nim kontakt - może jeszcze ma.