Witam zapomniałem hasła do starego profilu i juz on nie istnieje. Mam panowie do was prozbe. Mam na tuning skutera tylko mechaniczny przeznaczone okolo 2000-2500zloty. Mysle nad jakims silnikiem z górnej półki który ma jzu naprawde ogramna moc , rura to chyba najnowsze yasuni ktore jest do tego gardziel sporawy , sprzeglo wariator to o tym wiadomo podstawa , oczywiscie tez wal wzmacniany. Chodzi mi o to zebyscie mi pomogli bo jak wiadomo ovetto to skuter AC a chce wlozyc do niego silnik Lc z horizontala plus pompe i chlodnice. Od ktorego skuterka poleciacie mi silnik minarelli horizontal Lc mysle nad aeroxem. Co wy na to??
Tak Aerox to dobry wybor!
Od każdego co ma taki silnik… Jeżeli od aeroxa to musisz jeszcze kupić m.in. felgę, cały tylni hamulec.
Mozesz mi powiedziec czemu felge i tylni hamulec jak ja chce tylko cylinder kupić od roxa tuningowy to będzie mi pasowal przecież na szpilki i nie muszę calego silnikka kupowac z tylnia felga i hamulcem
To może pisz bardziej zgodnie z tym co chcesz zrobić... W takim razie potrzebujesz: Cały układ chlodniczy, i cylinder...memphis023 napisał:
a chce wlozyc do niego silnik
Przyznaje moja wina źle sprecyzowalem co mialem na mysli chodzilo mi o cylinder . a mógłbys mi powiedziec cos o pompie czy ona gdzie podłaczana jest by miala obieg bo nei mialem jeszcze okazji pogrzebac przy silniku Lc bo kazdy znajomy ma tylko AC i najbardziej przeraza mnie pompa i chlodnica
Pompe zakłada się tam gdzie teraz masz wiatrak :P. Dokładnie na te same bolce w magnecie ;). A i musisz kupić jeszcze dekiel pompy wody ;).
ok a pompy nigdzie się nei podłacza nie ma zadnych kabli?
A po co tam jakieś kable? Pompe napędza wał.
Ok dzieki właśnie się zastanawiałem czym popa jest napedzana
zaraz to pompe można podłączyć bez problemu zamiast wiatraka bez żadnego przerabiania większego??
nie tak prosto bo musisz mieć cylinder LC a nie AC i do tego jeszcze chlodnice
Tak. Tylko potrzebny jest jeszcze dekielek żeby ta pompa na czymś się trzymała ;).zaraz to pompe można podłączyć bez problemu zamiast wiatraka bez żadnego przerabiania większego??
bo myślałem że trzeba by było np. coś wycinać przespawał itd. a gdzie kupić taką pompę??
Na Allegro :P. Albo kup sobie pompe wody SSP +40% ;).
Po pierwsze to używaj alta i zwróć uwagę na literówki. Drugie - za 2000-2500zł nie stworzysz silnika generującego ogromną moc. Chyba, że 10-13 KM jest dla Ciebie właśnie tą mocą - ok. Sama przeróbka, zakup chłodnicy, wały, pompy wody, jakiegos czujnika temperatury cieczy chłodzącej to jeden z pierwszych wydatków (tak na marginesie mam chłodnicą, węże i pokrywe pompy wodnej do minarelli na sprzedaż) później dochodzi cylinder LC, waż, łożyska itp - jeśli chcesz coś dającego grubo powyżej 10KM - przygotuj się na wydatek rzędu 1500zł... zostaje coś okolo 750-800zł - za to kupisz akurat wydech. 2000-2500 wykorzystane. Gdzie pieniądze na gaźnik, cały układ przeniesienia napędu, regulacje (dysze, sprężyny, sprężynki), pasek i inne "pierdółki" ?memphis023 napisał:
Mam na tuning skutera tylko mechaniczny przeznaczone okolo 2000-2500zloty. Mysle nad jakims silnikiem z górnej półki który ma jzu naprawde ogramna moc
A czy to np. jest ta pompa wody i do niej + pokrywa? I to nakłada się na wał i do tego pokrywę?? LINK
zrób jak ci mówię ;). Kup np. seryjna pokrywe np. od aeroxa i dot ego pompe wody SSP +40% ![]()
Denis cylinder 1000 rura 1000 i na reszte tez bede mial tysiac na razie mam 2000-2500 tysia
Jeszcze dojdzie: wał, zawór, kruciec, gaźnik, naped, wydech :P. Sporawo dojdzie!