Witam.
Mam w swojej Super 9: Wydech Tecnigas RS, wariator Malossi Multiwar, dzwon sprzęgła Polini Evolution, Sprzęgło Polini 2G Evolution i takie pierdółki do regulacji. V-max jakieś 90-95 realne. Chciałbym za jakieś 2 tygodnie zamówić cylinder 70ccm. Czy ktoś może mi doradzić jaki najlepiej cylinder kupić i co pod ten cylinder jeszcze kupić / pod te części. Chcę żeby zyskał dużo mocy ale, żeby też był żywtony i bym nie musiał bawić się w wymiane tłoków / pierścieni co jakiś czas.
Jeśli ktoś może to bardzo proszę odpowiedzieć na wszystkie pytania szczegółowo.
Mile widziane porady.
jak dla mnie dobry by był Polini For Race 70cc
jeśli nie chcesz bawic w wymiane pierscieni co jakis czas to kup polini sport 70 lub malossi sport 70i do tego tylko lozyska walu i mozesz jezdzic ale można by bylo jeszcze zainwetowac w gaźnik 17.5 osiagi bedo srednie bez gaźnika wiekszego
[ Dodano: 2008-12-14, 11:37 ]
i jeszcze dysze wiekszo zaluz jak niechcesz gaźnika zmieniac
no jakis kruciec itp bo slyszalem ze jak się zmienia cylinder i gaźnik to ejszcze kupe kasy trzeba wlozyc. ile by moj skute mial wtedy koni ilatwo by szedl na kolo? i czy by bral roxa tylko z wydechem, wariem i sprzeglem?
do niektorych skuterów trzeba dokupić kruciec bona seryjny nie wejdzie tuningowy gaźnik krociec koszt 70 zl bys brtal ale zalezy od tego jaki tuning ma rox jeśli podobny to moze będziesz go bral ale jak w roxe ma wiekszy to watpie
weź malossi sport. Jest dużo lepszy od poliniego.
Do tego łożyska np. S6 teflon i będzie ok
Co do gaxnika to na początku wystarczy jak dasz większą dyszę W tym czasie uzbierasz kase na gaźnik i będzie gitara
no a co z walem? ile seryjny wuytrzyma jeśli teraz ma 7,tys. moze lepiej wymienic?
jak wal masz wymieniłeś to kup sobie manstrom replice 3000 km zrobisz bez ruszania sei do niczego