WItam ponownie pisalem juz o moim poroblemieć ale teraz troszkę inne pytania.
1 Czy przy tuningu : HEBO NG & Tecnigas poczebny mi będzie przeciw talerz wariatora jedni twierdza że tak inni ze nie.
2 Zamontowanie stożka nie zaszkodzi faktem jest ze daje fajny dźwiek i nie wiem jak to jest z zywotem silnika (wiem ze to juz bylo ale…).
3 Gas Box (tak to się pisze?) na seryjnym gaźniku- odczuje zmiane ? i czy nie będzie to szkodliwe i niewarte zachodu.
4 Co jeszcze polecilibyscie mi do tuningu, wiem juz teraz ze będzie z optyki prawdziwy xenon ( nie ! xenon type !!!- nie chce tego gówna).
Prosze o odpowiedzie na moje pytania
- Nie trzeba, ale zmiana na sportowy poprawi chłodzenie i żywotność całej przekładni
2. Stożek nie wypnie na mniejszą żywotność jeśli kupisz markowy gąbkowy stożek(a nie jakiś siatkowy shit za 30zł) i będziesz o niego dbać .
3. Raczej dużej zmiany nie odczujesz.
4.Co do tuningu to zrób to co ci się podoba i na co cię stać ( oczywiście z gustem)
1 Przeciw talerz POLINI AIR SPEED będzie okej ?
3. A żywotnosc silnika ?
Bedzie ok, bardzo dobry wentivar.
Gazbox nie ma nic do żywotności silnika, jedyne co daje to trochę lepsza reakcja na gaz ale raczej na seryjnym cylku nie będzie bardzo odczuwalna.
Stożka nie montuj, bo się nie opłaca to takiego tuningu (będziesz miał bardzo ciężko z wyregulowaniem skutera)
Moim zdaniem w tak słabym tuningu przeciwtalerz jest całkowicie zbędny (chyba że masz dużo pieniążków i ci nie szkoda)
Gazbox montuje się zazwyczaj przy cylindrze 70cc, w serii nic nie odczujesz…
jakie sprezynki polecilbysmi do regulacij ? Tego zestawu
Użyj opcji szukaj, był temat o regulacji. “Kluchu” leniwy
PodLy
wario to malossi multivar bgm superme polini super speed i polini speed control wybieraj z tych wariatorow
ReKoRd, a hebo ng i stage 6 sport pro to źle wariaż co prawda s6 dopiero na rynek weszlo i mało o nim wiadomo ale po firmie można polecic
HEBO NG mogę Ci polecić z czystym sumieniem. Majac do wyboru speed control, multiwara i HEBO NG to HEbo daje najlepsze efekty po odpowiedniej regulacji
Co do S6 to podobno jest dobre, ale nie mialem okazji testować
2 kolegow miało wario hebo i nie mogli wcale wyregulowaćc a jak wsadzili malossi to od razu wszystko bylo git
2 kolegow miało wario hebo i nie mogli wcale wyregulowaćc a jak wsadzili malossi to od razu wszystko bylo git
Pisałem juz w jakimś temacie, że Hebo jest bardzo trudne w regulacji, ale gdy już się z nią uporamy to efekty są bardzo widoczne :P Te wario bardzo lubi lekkie rolki. U mnie wszystko się zrgało na rolkach 4g a seryjne mialy 8,5g
Dobra koniec tego. Było już o wariatorach dużo razy. Zamykam bo się zaczyna robić syf.
ZAMYKAM