witam mam bartona fightera ktorego przerobilem na 80ccm prosze o pomoc gdyz w orginale sa zebatki 12 a ja zalozylem 14 i motorek troszeczke oslabl ale wgl nie odczuwalna jest poprawa predkosci wtedy jechal 65km/h a teraz jedzie 68km/h i to ze straszna bieda jakby mial sie zaraz rozpasc PROSZE O POMOC BO JUZ NIE WIEM CO ROBIC ZEBY BYL SZYBSZY
A odblokowałeś go do końca i przede wszystkim dotarłeś dobrze?
a jakie sa blokady w nim ?? mam zrobione 500km czyli wystarczajaco zeby sprobowac jego osiagi
to co moge zrobic zeby byl szybszy ??
GOOGLE zaprasza
Ale ponieważ są sprzeczności to może być na przykład, gaźnik, dysza, albo moduł cdi - ten motorower jest szybszy - na samej serii 70 km/h idzie
i ze niby na oryginalnym liczniku ci pokazuje 70 ?? seryjny barton ??
Tak.. Mój kolega odblokowaną zetką jedzie 80km/h
dyzio3053: jesli wymienileś cylinder musisz wymienic jeszcze dysze w gaźniku ponieważ wymiana samego cylindra nic nie da i jesli dobrze pamietam w tym Bartonie jest zębatka na kole 42 zęby a w silniku zostaw taka jaka byla na serii wymien na kole na 38 zębów wyedy uzyskasz na predkosci a moc pozostanie bo to jest 80cc wiec da rade. jeśli pomogłem to napisz mam tego samego bartona i wymieniam wlasnie cylinder :)
a co do tej predkosci to mój na serii idzie 80km/h pewnie kilka osób mnie wysmieje ale kolega mi mierzyl predkość a u mnie na liczniku bylo 80 nawet przekraczało i to na prostej nie z górki xd. Sam go docieralem od nowosci i tylko przy dobrym dotarciu mozna uzyskac takie osiagi.
Pabiu a jak go docierałeś?