Tuning 4T-stożek i większa dysza

Witam! Jestem nowy na forum. Mam Kingway’a Koyota. Powiedzcie mi, czy do niego podejdzie Polini Air Box? Z tego co się dowiedziałem, to lepiej wsadzić dobry stożek niż jakiegoś RMSa. Cały skuter jest seryjny, chciałbym włożyć tylko większą dyszę i ten stożek. Powiedzcie mi czy warto jest w to zainwestować czy raczej nie? wiem, że to 4T jednak wydech mi nic nie da a na razie zmieniać sprzętu nie chcę. Jeśli warto to powiedzcie jaką średnicę tego filtra wziąć i o ile większą dyszę… Jeśli ktoś ma 139QMB to niech mi powie jaka tam jest średnica i rozmiar dyszy, ponieważ chciałbym jeszcze dziś złożyć zamówienie, a skuter stoi 5 km ode mnie. Proszę o odpowiedz i wyrozumiałość.

A po co Ci stożek? Jak chcesz polepszyć osiągi to zbieraj na cylinder :stuck_out_tongue:

Ten koyot jest jeszcze na gwarancji, a filtr może zmienić przed przeglądem - z cylkiem już gorzej. (mój kumpel to wiem;p poza tym temat brzmi jasno, nie piszcie nic o innych częściach)

Kumpel ma w baotianie (139QMB) stożek malossi e5 on jest na 38mm i wchodzi akurat ale przymiećżalismy tez airboxa odemnie który jest na 37 mm i też wchodził. Co do osiągów to cos się polepszyło, ale on tez ma wydech ten tecno racing i idzie mu w granicach 70 75km/h wiec jeśli chcesz zeby ci buczał bardziej to mozesz wsadzic ten stożek noi dysze minimum 85.

Okk… ej ale u mielocha nie mogę znaleźć dyszy do 4T… jest tam jakaś? Bo zamawiam Damianowi bo mam konto ale kurde znaleźć nie mogę;/

na mielochu niestety niema dysz do 4t, sa na sc i na sd

Zamówiłem jakiś stożek BGM bodajże, taki podobny do Airboxa;) i dyszę 86. a temacik pozwolę sobie zamknąć;) pozdro