Siema i właśnie niewiem co zrobić z kilejem wiem ze chce 70 o mocy stage6 sport pro airsal t6 tylko czy normalne do keewaya czy lc ? i jeszcze nad minarelli ale teraz nie ma konkretnego piszcie w odpowiedziach czy się oplaca robic lc na keewayu
Zalezy ile chcesz nim jezdzic. Jesli niedlugo masz zamiar zmienić to sobie podaruj. Ale jak chcesz jeszcze trochę nim pojezdzic to jak najbardziej zrob
ponad 2 lata jeszcze i mam pytanie jaka pompa wody będzie dobra od roxa będzie pasowac niechce kasyw bloto wywalic
No a jak bym chciał włożyć silnik od yamahy neo’s, to co bym musiał przerobić ?? Mocowanie i elektryke. Napiszcie dokładnie co by trzeba pozmieniać.
Pzdrawiam
Rób, rób to zdasz mi relację jak to chodzi z tą minarelką xP bo sam mam dylemat.
sousik, silnik neos a keewaya moze niby jest lepsze wykonanie ale w osiagach nie ma specjalnej roznicy kolega mial matrixa a drugi neosa mieli ten sam tuning i na matrixe smignal tego neosa a jeszcze lepsze ze matrix zajezdzony a neos ma 6 k przebiegu to ja niewiem czy warto walic dodatkowo kase
Powiedzcie mi jaka pompa wody pasuje do keewaya na allegro widzialem takie cpi lc i mialo seryjny silnik ale wal od neosa ;/ i niewiem czy do keewaya tez podejdzie ta pompa wody
Od roxa powinna wejsc w koncu przecież to podrubka minarelli wiec mocowania powinny byc te same
tak wejsc to wejdzie tylko chodzi mi o oto czy będzie pasowalo to w srodku ;d
Najlepiej jak byś zmieńił na minarelli LC różnice są. Kumpel kupil Roxa, już trochę zajeżdżony, z tuna na razie tylko wydech Stage 6, a mnie brał na V-Max, aczkolwiek zanim się rozkulał to go na przyśpieszenie zostawiłem na 30 metrów ^^ ale on to ma dosyć zajechane a no i ja sprzęgło sportowe… tak czy siak na pewno minarelli LC będzie mocniejsze, tylko żeby znaleźć dobry silnik.
no właśnie minarelli lc niby lepsze ale zeby tak zrobil keewaya lc na jego silniku roznicy wielkiej by nie bylo a lepiej mieć 70 lc jak jezdzic na seryjnym silniku od roxa
a cyle będą pasować do silnika keewaya LC od minarelli ?
No dobra, ale wkoncu orginalne minarelli a nie chinskie kartery. Myslicie ze wlozenie karterow od orginalnej minarelki AC nic by nie dało ??
daloby 5 km/h max ale jak lc by wlozyl wtedy 20 km/h
Aha no to powiedzci mi tak. Czy wkladac kartery od yamahy i jezdzic. Czy robic lc na karterach chinskich ??
będziesz musiał przerabiać lekko magneto tzn wydłużyć bolce które tam wystają bo nie będą łapać
a co do cylka to jaki cylinder dasz ?
myslalem nad stage6 sport pro i airsal racing a moze pompa wody od cpi gtr
ja polecem roksowa lepsza i sprawdzona
a znalazłeś coś co pasuje do keeway i jest lc czy łożysko redukcyjne dasz ?
kalin, tak znalazlem cylki co pasuja do keewayi one właśnie sa do cpi gtr i majo sworzen 12mm i dlatego chce zrobić lc ale to pompa wody mnie chamuje
kup cały zestaw tzn chłodnica przewody itp do roxa i będzie grało wiem bo brat ma matrixa lc i wiem jak to mniej więcej zrobić
tylko ze mój brat ma łożysko redukcyjne i seryjny cylinder od roxa taka jest róznica
kalin, czyli cała pompa cieczy od miny pasowała w kartery keeway’aż?