tun katany a v-max w doł

Witam, Moja katana na z wydechem next-r cylkem MK HD 70cc pasku polini race skręconym wariu oraz rolkami 4g szła 90km/h a w porywach nawet 95… potem po kupnie waria malossi prędkość spadła do 70-75. wiec sprzedałem małossiego i kupiłem polini speed control… wtedy v-max było 80km/h czyli tez spadło… a ostatnio jeszcze katana zaczeła szfankowałi musialem kupić zawór i przy okazji kupiłem gaźnik i stozek… obecnie moj tun to: Wario SP i rolki 4,4g( na 5,6 łapała muła jak się rozgrzała a szła tez te 82) cylinder MK HD 70cc zawór HEBO gaźnik Arreche 17,5 z dyszę (90) stożek malossi E5 sprężyna centralna 22% czerwone sprężynki HEBO pasek Polini Race co zrobić by szła te 90?? oczywiście wiem że przełożenia ale przecież wczesniej bez przełozen szło te magiczne 90??

może był mieszanka… Dysza 90 nie będzie tochę za duża? A rolki tylko lekko cięższe, a nie zaraz 5,6 z 4,4?? może jakieś pośrednie by pasowały…

z gaźnikiem dostałem dysze 60 i 90(były w zestawie) a co do rolek to były w zestawie… i na 5,6 i 4,4 chodzi tak samo i prędkość ta sama… jedynie jak się rozgrzeje to na 5,6 lapaża muła na poczłtku…

A rolki i sprężynę centralna zmienialesą

na sprezynie seryjnej i polini 7% przyspieszał słabiej…