TU MOŻNA SIE DOWIEDZIEC JAKA CZESC JEST LEPSZA I BARDZIEJ .

Tu mozecie pisac o cze?ciach tuningowych do skuterów. Jezeli ktos nie wie jaka cześć jest lepsza albo która będzie lepiej chodzic to pisać tutaj. Ja doradze i inni uzytkownicy tego Forum. :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :stuck_out_tongue:

Odwieczny dylemat: Malossi Multivar czy Polini speed control??

maciekkolo napisał:

Odwieczny dylemat: Malossi Multivar czy Polini speed control??

Według mnie Multiwar - łatwiej wyregulowałaczkolwiek jeżeli ktoś ma czas i ochotą 'bawienia się' to Polini będzie lepszy...

Ogolnie to Polini jest lepszy wiec bierz poliniego :slight_smile:

Wg mnie od tego jest dział “to czy tamto”

Znajdzie się jakiśmod, co się “zaopiekuje” tematem i ?wieśym koleg??? :mrgreen:

czyli mnaż czy kim ? :?:

nom, chodzi o zwykłego, małygo warnika :mrgreen:

warnika ? czyli ?

Dlaczego sądzisz że lepszy polini trzeba czekać na jakieś wykresy z hamowni obiektywne…

Wiem bo mialem sam polini a kolega malossi i byl gorszy i zmieńil na poliniego lepiej można wyregulować i wszystko lepsze ;] :slight_smile:

Moim zdaniem polini jaki i malossi to podobne wariatory ja uwazam ze wszystko zalezy od osoby ktora go reguluje!Bo jeden zalozy polini nie umieć wyregulować i pisze ze to gowno a drugi na odwrut i tak samo z małossim!

Ja także uważam że polini jet lepszy ponieważ więcej dają przyśpieszenie to samo co malossi a prędkość o jakieś 10km/h większa przy wszystkim seryjnym. Polini obniża także bardzo obroty i zwiększa prędkość przy dużo niższych obrotach. Z kolei malossi jak miałem nie daćmi praktycznie nic może ze 5km/h według mnie mallosi jest do spokojnej jazdy a polini do szybkiej. Do tego dochodzi jeszcze jakość wykonania polini ja zrobiłem na moim ponad 6000km i żadnego ?ladu zu?ycia. O mallosi nie mogę powiedzieć o żywotno?ci ponieważ miałem go 500km.

Mam Tecnigasa nex-r i chcialem kupić nowe sprzeglo(w podpisię nazwa) i jakia mam wziac sprężynę centralna i sprezynki.

hmm naprawde nie wiem co doradzic :expressionless: poczekaj az inni uzytkownicy cos napisza :slight_smile:

Nitro Naked napisał:

hmm naprawde nie wiem co doradzic :-| poczekaj az inni uzytkownicy cos napisza :-)

Filip ambitny post nie ma co . Polecam sprężynę seryjna a sprężynki będziesz miał w zestawie ale raczej ?rednie

Naraku HS do chiż?sdkiego 4T ? Dobry wybor?:>