Tu mozecie pisac o cze?ciach tuningowych do skuterów. Jezeli ktos nie wie jaka cześć jest lepsza albo która będzie lepiej chodzic to pisać tutaj. Ja doradze i inni uzytkownicy tego Forum.
Odwieczny dylemat: Malossi Multivar czy Polini speed control??
maciekkolo napisał:
Odwieczny dylemat: Malossi Multivar czy Polini speed control??
Według mnie Multiwar - łatwiej wyregulowałaczkolwiek jeżeli ktoś ma czas i ochotą 'bawienia się' to Polini będzie lepszy...
Ogolnie to Polini jest lepszy wiec bierz poliniego
Wg mnie od tego jest dział “to czy tamto”
Znajdzie się jakiśmod, co się “zaopiekuje” tematem i ?wieśym koleg??? :mrgreen:
czyli mnaż czy kim ? :?:
nom, chodzi o zwykłego, małygo warnika :mrgreen:
warnika ? czyli ?
Dlaczego sądzisz że lepszy polini trzeba czekać na jakieś wykresy z hamowni obiektywne…
Wiem bo mialem sam polini a kolega malossi i byl gorszy i zmieńil na poliniego lepiej można wyregulować i wszystko lepsze ;]
Moim zdaniem polini jaki i malossi to podobne wariatory ja uwazam ze wszystko zalezy od osoby ktora go reguluje!Bo jeden zalozy polini nie umieć wyregulować i pisze ze to gowno a drugi na odwrut i tak samo z małossim!
Ja także uważam że polini jet lepszy ponieważ więcej dają przyśpieszenie to samo co malossi a prędkość o jakieś 10km/h większa przy wszystkim seryjnym. Polini obniża także bardzo obroty i zwiększa prędkość przy dużo niższych obrotach. Z kolei malossi jak miałem nie daćmi praktycznie nic może ze 5km/h według mnie mallosi jest do spokojnej jazdy a polini do szybkiej. Do tego dochodzi jeszcze jakość wykonania polini ja zrobiłem na moim ponad 6000km i żadnego ?ladu zu?ycia. O mallosi nie mogę powiedzieć o żywotno?ci ponieważ miałem go 500km.
Mam Tecnigasa nex-r i chcialem kupić nowe sprzeglo(w podpisię nazwa) i jakia mam wziac sprężynę centralna i sprezynki.
hmm naprawde nie wiem co doradzic poczekaj az inni uzytkownicy cos napisza
Nitro Naked napisał:
hmm naprawde nie wiem co doradzic :-| poczekaj az inni uzytkownicy cos napisza :-)
Filip ambitny post nie ma co . Polecam sprężynę seryjna a sprężynki będziesz miał w zestawie ale raczej ?rednie
Naraku HS do chiż?sdkiego 4T ? Dobry wybor?:>