Tryska z głowicy

Hej!

Skuter jak w profilu - silnik 139QMB.

Dzisiaj zmieńiłem 50cc na 80cc, złożyłem wszystko oprócz pokrywy głowicy (tej do której dochodzi wężyk odmy), odpalam i niespodzianka - z zaworów (prawdopodobnie - bo z czego innego by mogło?) tryska. Tryska konkretnie, jak dodam gazu to widać mgłę która stamtąd leci. Po zapachu to jest paliwo, ale możliwe że też trochę oleju. Czego to może być winaż Możliwe że to z powodu niedokładnego skręcenia wszystkiego albo np. jakichś uszczelek? Albo że zawory się rozszczelniły? Co można z tym zrobić? Rozrząd ustawiłem raczej dobrze, luzy zaworowe (0,05mm) też.

Pozdr.

jeśli dales tak duzy cylinder to powineines tez zmienić glowice na wieksza:)

Podobno 80 to największy który można stosować z tą głowicą.

Może być to nieszczelność, jak pisałeś. Obadaj dokładniej skąd ci cieknie, to pogadamy. Może któraś uszczelka już słaba lub źle zawory ustawine(do zmienionej poj. inne ustawienia chyba są). Zadzwoń do gościa nr.604528718 przed 15. to ci powie co jest.

I sprawa rozwiązana - byłem u mechanika i powiedział że to normalne :slight_smile: I że nie odpala się silnika ze zdjętą pokrywą zaworów właśnie dlatego że to jest smarowane i będzie pluł olejem. Założyłem wszystko, przejechałem 20km i wygląda na to że wszystko jest w porządku.

Kurwa, to ty ze zdjętą pokrywą odpalałeś ?? Omg … :roll:

No - skąd miałem wiedzieć że się tak nie robi :slight_smile:

shit happens :stuck_out_tongue: lepiej nie powtarzaj tego błedu, bo na dłuższą metę mógłbyś załatwić sobie sprzęt :wink: