trwałość cylindra polini sport 70 pytania

Przejechałem na tym cylku 3tyś kilometrów i kompresja trochę zesłabła skuter ciężko pali na ciepłym niewiem czy to już czas na wymiane pierścieni docieranyt był 1tyś km ,co za lipaż

moze poprostu go przytarles ? za mało oleju dawales ?? ;))

a jak go docierałeś ? od razu w dupe dawałeś czy co ? …

ostry0996 napisał:

a jak go docierałeś ? od razu w dupe dawałeś czy co ? ...

jeżdziłem ostrożnie pierwsze 100kilometrów do 30km/h następne 300 do 40 potem 300 do 50km/h dolewałem nakrętke oleju na bak ...jestem w szoku ...

raper6, jak się ma 70 cc to się samemu robi mieszanke bo pompka będzie za mało oleju podawac :slight_smile:
dlatego go zatarłes :slight_smile:

kalin309 napisał:

raper6, jak się ma 70 cc to się samemu robi mieszanke bo pompka będzie za mało oleju podawac :)
dlatego go zatarłes :)

pytanie co teraz jaka powinna być kompresja na takim cylindrze z 9bar ??
jeśli poszły same pierścionki to wymiana cos da czy robić szlifa ?

raper6, jeśli moszły pierścienie i gładź cylindra jet ok i tłok tez to wymieniaj i jeździj dalej :slight_smile:

zależy w jakim stanie jest cylinder. jak gładź jest dobra to same pierścienie jak nie to szlif

siwy_fact napisał:

zależy w jakim stanie jest cylinder. jak gładź jest dobra to same pierścienie jak nie to szlif

sciągnołem głowice w zeszłym tygodniu podglądowo nie widać żadnego progu ani rys na gładzi

to wymień pierścienie i zobacz, czy się poprawiło :slight_smile:

ostry0996 napisał:

to wymień pierścienie i zobacz, czy się poprawiło :)

tak tez zrobie dzięki

jak zadziala to pierscienie docieraj przez okolo 200-250km zebys się nie zdiwil ze po 1tys. km zas to samo będzie ;p

JacoPL napisał:

jak zadziala to pierscienie docieraj przez okolo 200-250km zebys się nie zdiwil ze po 1tys. km zas to samo będzie ;p

oby bo wtedy pojdzie w kosz i jakiś nikasil kupie...

No najlepiej będzie ALU jak ten okaże się szitem :slight_smile: A to jest LC cyl czy AC ?

JacoPL napisał:

No najlepiej będzie ALU jak ten okaże się szitem :) A to jest LC cyl czy AC ?

AC najelpiej zrobie mu jeszcze pomiar kompresji po niedzieli się okaże...