Przejechałem na tym cylku 3tyś kilometrów i kompresja trochę zesłabła skuter ciężko pali na ciepłym niewiem czy to już czas na wymiane pierścieni docieranyt był 1tyś km ,co za lipaż
moze poprostu go przytarles ? za mało oleju dawales ?? ;))
a jak go docierałeś ? od razu w dupe dawałeś czy co ? …
ostry0996 napisał:
a jak go docierałeś ? od razu w dupe dawałeś czy co ? ...
jeżdziłem ostrożnie pierwsze 100kilometrów do 30km/h następne 300 do 40 potem 300 do 50km/h dolewałem nakrętke oleju na bak ...jestem w szoku ...
raper6, jak się ma 70 cc to się samemu robi mieszanke bo pompka będzie za mało oleju podawac
dlatego go zatarłes
kalin309 napisał:
raper6, jak się ma 70 cc to się samemu robi mieszanke bo pompka będzie za mało oleju podawac :)
dlatego go zatarłes :)
pytanie co teraz jaka powinna być kompresja na takim cylindrze z 9bar ??
jeśli poszły same pierścionki to wymiana cos da czy robić szlifa ?
raper6, jeśli moszły pierścienie i gładź cylindra jet ok i tłok tez to wymieniaj i jeździj dalej
zależy w jakim stanie jest cylinder. jak gładź jest dobra to same pierścienie jak nie to szlif
siwy_fact napisał:
zależy w jakim stanie jest cylinder. jak gładź jest dobra to same pierścienie jak nie to szlif
sciągnołem głowice w zeszłym tygodniu podglądowo nie widać żadnego progu ani rys na gładzi
to wymień pierścienie i zobacz, czy się poprawiło
ostry0996 napisał:
to wymień pierścienie i zobacz, czy się poprawiło :)
tak tez zrobie dzięki
jak zadziala to pierscienie docieraj przez okolo 200-250km zebys się nie zdiwil ze po 1tys. km zas to samo będzie ;p
JacoPL napisał:
jak zadziala to pierscienie docieraj przez okolo 200-250km zebys się nie zdiwil ze po 1tys. km zas to samo będzie ;p
oby bo wtedy pojdzie w kosz i jakiś nikasil kupie...
No najlepiej będzie ALU jak ten okaże się szitem A to jest LC cyl czy AC ?
JacoPL napisał:
No najlepiej będzie ALU jak ten okaże się szitem :) A to jest LC cyl czy AC ?
AC najelpiej zrobie mu jeszcze pomiar kompresji po niedzieli się okaże...