Trasa Warszawa - Łódź

Szczerze mówiąc to jechać do Łodzi tylko po to by połazić po sklepach to troszkę bez sensu jest... Jak zwiedzać to konkretnie. Co do odcinka Jeżów - Łódź . Czy ja wiem czy tam są strome podjazdy... Porównując do np. Tatr to te podjazdy to pikuś :P

Młody,my z moją jak byliśmy w Łodzi to też tak tylko połazić :p Ważne żeby się przejechać,a cel jest mało istotny :)

Ale jak jest fajny cel to sam wies że wycieczka od razu staje sie ciekawsza :-). Pamiętasz ile np mieliśmy radochy ze zwiedzania kompleksu bunkrów w Konewce :)

To był dobry rok,obejrzało się co nie co,a ile razy wracało późnym wieczorem :) Mam nadzieję że w nadchodzącym nowym roku jeszcze więcej zwiedzimy i obejrzymy ciekawych rzeczy :)

Ja to bym chciał w przyszłym roku chociaż jedną trase zrobić... Chociaż 120 km... W tym udało się - 235 + 160 km.

Mam taką propozycje:
Otóż ogólnie "skuterowo.com" nie testowało jeszcze skuterów na dłużyszych trasach pod kątem: co może się zepsuć, na co się nastawić podczas długich tras, co wziąść ze sobą itp. Chodzi mi o film typu testów skuterów (Chyba wiecie co mam na myśli). Moją propozycją jest to, aby dogadać się z twórcami testów skuterów naszego zacnego portalu, i aby Ci co tworzą te super filmy skuterowo.com pojechali z uczestnikami portalu w kilka(dziesiąt) skuterów na dalszą wycieczkę. (Może otwarcie sezonu 2013?)

Innym słowem: Jedzie takie kilka skuterów np. do takiej Łodzi włącznie z np. Leszkiem, i w trakcie podróży robią taki teścik wytrzymałości skuterów, które pojadą?

Co wy o tym sądzicie? Może to wypalić? Leszek czekam na wypowiedź :D

Test wytrzymałości tak na prawdę robi każdy na codzień, myślisz że redakcja jakoś inaczej testuje ? :-) też jeżdżą a potem to opisują. Co do otwarcia sezonu to takie nieoficjalne będzie podczas wystawy skuterów i motocykli w Wawie, tak jak to rok temu było. Wtedy ze Skuterowo było około ośmiu osób z tego co pamiętam. Mam też nadzieję, że będzie oficjalne otwarcie sezonu jak w 2011. Bardzo miło wspominam tą imprezę.

Maszyny testuje się jeżdżąc na nich, więc co dasz Leszkowi swoją maszynę na parę tys. km do testowania? Najlepiej jak sam byś napisał artykuł na ten temat swojego skutera, obiektywnie go oceniając.

Prędzej można by zrobić materiał promujący , pokazujący turystykę na 50-tkach. Nie w formie testu wytrzymałości ale ukazujący ludzi i ich maszyny gdzieś w trasie. Tylko czy jest popyt na taki materiał ??? Testy maszyn które pojawiają się na "głównej" to inna sprawa - tam chodzi reklamę i firmy mają w tym interes.

No może mały odkop ale tzw. majówka tuż , tuż więc pytanie do założyciela wątku " CO Z TYM WYJAZDEM " ?
Pomysł aktualny czy już przeszło ?

Dzisiaj się dowiedziałem, że moja Majówka będzie trwała tydzień ze względu, że 4 klasa pisze matury, więc inne klasy technikum zwolnione. Kombinuje na razie aby zwiedzić tą Łódź, a potem się zobaczy :)

Izdebski dawaj do Łodzi 30-go we wtorek, jak byś tego dnia jechał to bym pojechał z Tobą, bo będę jechał w tamtym kierunku

30 lipa bo 29, i 30 mam jeszcze lekcje. Wolne zaczyna mi się od 1 maja. Mógłbym się zerwać 30, ale wole nie gdyż wtedy jest Niemiecki, na który i tak rzadko bywam, i już mnie kobita uprzedziła, że jak nie zacznę chodzić to będę nieklasyfikowany.
Mam w planach wybrać się 4 maja, gdyż 1-3 maja sklepy będą zamknięte w tym manufaktura, którą chętnie zobaczę. Właśnie aktualizuje mapę do nawigacji, i trochę skrzywioną minę mam jak zobaczyłem, że kieruje mnie ona przez drogi 2, 7, 8/E67, 72. Czy to nie są przypadkiem jakieś ekspresówki? Bardzo się obawiam, że wpieprzę się tym skuterem nie świadomie w jakąś autostradę/ekspresówkę, i jak już wjadę to wtedy się skapnę. No i co wtedy? zawracać na poboczu? Pchać?

Droga E 67 ??? (jak najbardziej droga expresowa)
przecież miałeś jechać drogą 719 ?
Może warto kupić zwykłą papierową mapę :-)

Nie mogę tej waszej trasy nastawić na nawigację. Chyba będę musiał zmienić mapę. Czy znacie mapy 2013 do nawigacji (mogą być płatne) w których można wyłączyć drogi ekspresowe, autostrady, gruntowe? W tym moim gó*wnie co najwyżej można wyłączyć autostrady i gruntowe, a mapa jest z 2011 roku, i jak teraz się dowiedziałem nie robią już do niej aktualizacji na gocleverze. A jak znam życie po euro 2012 dużo się zmieniło

izdebski12 napisał:

Na majówkę mam w planach jechać z Warszawy do Łodzi moim pierdzibąkiem, tak o 5 sobie wyjechać a wrócić do domu tego samego dnia wieczorkiem. Cel? Przejechać się, pozwiedzać centra handlowe itd ;p
Zrobiłem już trasę którą mi sugerował mój zacny GPS, jest ona pod adresem: http://goo.gl/maps/Hk2VR
Panowie - Czy moglibyście obczaić trasę, i powiedzieć jakie mnie mogą spotkać niespodzianki? Tam przy Łodzi chyba nie ma żadnej ekspresowej?
Będę jechał moją 50'tką, a więc tak sugerujcie zmiane trasy abym nie wpadł na drogę z oznaczeniem S lub A

- nie naszej , nie naszej bo sam podałeś link-a do trasy którą wyznaczył "zacny GPS" :-)))
Więc może nie kombinuj tylko po prostu wsiadaj i śmigaj do tej Łodzi.

Myślisz, że ja pamiętam co robiłem 3 miesiące temu? Teraz pomalutku zacząłem sprawdzać tą mapę i wyszło mi, że głównie będę się poruszał po 2,7,8/E67. Wolę sprawdzić 100 razy, i upewnić się, niż potem wjechać w maliny.

Czy znacie mapy 2013 do nawigacji (mogą być płatne) w których można wyłączyć drogi ekspresowe, autostrady, gruntowe?

I co ???
Pojechałeś do tej łodzi ???