Tph custom by CzapeL

Witam. Przedstawiam wam mój skute Piaggio Typhoon pochodzi z 2000 roku. Tuning Mechaniczny :!: Wydech Yasuni R :!: Wariator Hebo NG :!: Sprzęgło Malossi Fly Do tego będzie: - Cylinder Malossi Sport 70ccm - Dzwon sprzęgła Malossi - Filtr powietrza Malossi E5 - Gaźnik 17,5 Z optyki nie wymieniam bo widać na fotkach :stuck_out_tongue: Nie dawno miałem wypadek na skuterze i muszę wymienić przedni plastik (widać na fotkach) Z optyki dojdzie przednia czacha z NRG + wloty z ROXA, będą łączone tylne plastiki i szpachlowane migacze, nadkole, chromowanie wydechu i może kiera BMX + jakiś liczniki. I oczywiście nowe malowanie zastanawiam się nad pomalowaniem całego skutera na czarny mat + kilka małych białych dodatków. Piszcie jeśli macie pomysł na jakieś fajne malowanie. Fotki: Tak skuter wyglądać rok temu: Felgi 13’ polerowane: Wario i nowy tłok a tak skuter wygląda teraz: i wydech, jutro wrzucę foty z zamontowanym: Pozdrawiam i zapraszam do komentowania CzapeL.

zdjęcia wklejej zawsze w bb-codes :stuck_out_tongue: o wiele lepiej ogląda się zdjęcia :slight_smile: skuter fajny tylko ten lakier mógłby być głębszy :stuck_out_tongue: może na żywo lepiej wygląda, ale na fotkach tak jakoś dziwne wrazenie robi. ale wzór malowania jest (cenzura) PS. a co to być za wypadek jeśli można wiedzieć :confused:

corey93 napisał:

PS. a co to być za wypadek jeśli można wiedzieć :/

Jechał przede mną dziadek samochodem i zwalniał zacząłem go wyprzedzać on się zatrzymał wrzucie kierunkowskaz i skręcił w lewo wyjechał na lewy pas około metra i ja nie wychamowałem i uderzyłem w tył auta. :566: Na szczęście połamał się tylko przedni plastik i ten na przeciwko kolan trochę pękł. Lagi są proste.

miałem podobną sytuacją :stuck_out_tongue: plastik dokładnie tak samo pękł jak Twój :(, ale dzieki temu robie customa :mrgreen: przód od roxa a tył niewiem jeszcze od czego i swap silnika na jakis LC :smiley: tylko u mnie jedna laga delikatnie się skrzywila :confused: ale na szczęscie nie przeszkadza to w jeździe i prawie nie ściąga, a i tak po swapie przedni chamulec będzie tarczowy a do tego będą musiał zmienić lagi :slight_smile: kolorek zostaje ten sam czy zmieniasz?

Zmieniam prawdopodobnie czarny mat jeśli nic innego nie wymyślę.

a myślałeś nad jakimś ciemno zielnoym metalikiem np. z palety barw jaguara lub rovera też ciekawe kolorki :smiley: i to połączyć z hmm… niewiem :stuck_out_tongue: może częśc wewnętrznych plastików poktryć jakimś kremowym skajem lub czymś podobnym :mrgreen: mogło by to wyglądać dość ciekawie :573:

Skut wyglądał fajnie. Mi osobiście się nie podobają wloty od roxa montowane w innych skutach. Więc jak dla mnie ten skuterek będzie opcykany jak wiele innych. Może wymyśl cos własnego jakieś wloty to będzie git. Ale to tylko moje zdanie a piaggio jet twoj.

fajny sprzęt powodzenia w mechanice nie przemalowywuj go, według mnie teraz fajnie wygląda :stuck_out_tongue:

Chciałbym zrobić coś takiego http://www.custom-scoots.de/details.php?image_id=7472&sessionid=f33fa9b3183e0b52acc9134c447666a4 ale jak nie wypali to na pewno zrobić tak http://www.custom-scoots.de/details.php?image_id=5911&sessionid=f33fa9b3183e0b52acc9134c447666a4

Nie muszę mówił ktora wersja ładniejsza chodz obydwie nieźle wyglądają. Jak dla mnie obecny Typhoon oczywiście przed wypatkiem był wypasiony oby nie popsuł jego dotychczasowego wyglądu.

pierwsza wersja ładniejsza, ale wygląda jakby ktoś nie umiał posługiwał się szpachlem :stuck_out_tongue: :roll:

UPLOAD 24.07.08

Elo elo

Dzisiaj dostałem małą paczkę a w niej :stuck_out_tongue: :

Filtr Malossi E5 Chrom
Stopka boczna IGM czarna
Wk?ad stacyjki + 2 kluczyki

W poniedziałek poczta powinna mi przynieść przednią fele od NRG + oponka.
W przyszłym tygodniu będą szukać jakiejś czachy od NRG ostatecznie od TPH i może będzie nowe małowanie.

Ladny :] tu masz moj gotowy projekt Gilery Stalkera C40 z grudnia 2004r. ;]
http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=2211 ocen jak zrobilem

[ Dodano: 2008-08-16, 17:51 ]
jak zrobisz tak ta przednia czache to będzie ladnie :]

UPDATE

Witam po długiej przerwie.
W tym tygodniu przyszła mi czacha od NRG + soczewki. Czacha jest w niezbyt dobrym stanie troszkę popękana i źle poklejona :smiley: ale w najbliższym czasie wszystko zrobię grill będzie złączony razem z czachą. Postanowiłem też zrobić pług ze z pozostałości po starej czaszy z TPH.
Malowanie będzie inne zastanawiam się na czarnym lub ciemnym niebieskim metalikiem ale wszystko się jeszcze okaże najpierw muszę wszystko pokleić i po szpachlować potem będę się martwił malowaniem :smiley:
Fotka na razie jedna (sorry za jakość):

POZDRAWIAM CzapeL

no fajnie że cos się ruszyło w tym projekcie :wink:

Z tą czachą od razu lepiej wygląda:P

Mam jedno pytanie. Czy mogę skleić zbiornik paliwa żywicą + mata bak jest plastikowy, czy benzyna nie rozpuści żywicy? To jest dla mnie bardzo ważne bo jeśli nie da rady to nie zrobię nadkola :confused: Jeśli ktoś z was kleił bak żywicą i było OK to proszę o odpowiedz.

Zajebisty TJUN :smiley:
Nie wiedziałem że czachy pasują o tak o :slight_smile:

Gogol_Zip napisał:

Zajebisty TJUN :D
Nie wiedziałem że czachy pasują o tak o :)

No właśnie w tym problem że ta czacha nie pasuje bo jest do NRG. Do TPH idealnie pasuje od NTT.

ten mały trójkątny wlocik ze starej połamanej czachy wpasował bym w nową czachę nad ten duży wlot