Wyjmij kabelek od blokady obrotów z modułu i będzie leciał 80, na YT są poradniki, jak to zrobić, wymień sprzęgło na malossi multivar z żółtymi srpężynkami, dyszę 100 i stożek polini air box ;]
Wyjmij kabelek od blokady obrotów z modułu i będzie leciał 80, na YT są poradniki, jak to zrobić, wymień sprzęgło na malossi multivar z żółtymi srpężynkami, dyszę 100 i stożek polini air box ;]
Kabel od samego początku odłączyłem. Nie, nie będzie leciał 80 - teraz jest to maksymalnie 65km/h.
Czy przypadkiem Malossi Multivar to wariator, a nie sprzęgło? Mimo wszystko, chciałem to zrobić niskim kosztem, a 250zł takim jak dla mnie nie jest jak na razie.
Dysza - ok.
Polini Air Box - też ok, jednak jest tego pełno i nie wiem, który będzie pasować.
Dzięki za rady.
Edit. Coraz bardziej zastanawiam się nad stożkiem. Zmierzyłem w gaźniku (w środku, tam gdzie wlatuje powietrze) i wyszło mi 34mm, a na zewnątrz (gdzie zakłada się przewód) 40mm. Do wyboru są stożki 32mm, 37mm i 42mm. Czyli powinienem się zdecydować na ten 37mm? A może 42mm? Będzie pasować?
Temat zakończony, zamówiłem Polini Air Box czarny 37mm 30* Obejma na gaźniku ma 38mm, więc powinno być ok, a akurat najlepiej będzie pod trzydziestoma stopniami. Kupiłem też trzy dysze, 80, 85 i 90.