toros f16

Witam mam pytanie mam w/w skuter od czwartku i zauważyłem wczoraj iż nie mam oświetlenia pod licznikami i nie wiem co może być przyczyną
Z góry dzięki za pomoc

Są dwie możliwości...

1. Nie masz włączonych świateł :-)
2. Spaliła się żarówka podświetlająca blat!

Albo jeszcze jest możliwość, że coś Ci padło w elektryce. Sprawdź wszystkie żarówki w skuterze.

A teraz kolejne pytanko jak się dostać do tych żarówek bo wiem że pod lampą jest śruba czy za lampa są te podświetlające licznik

Masa roboty i delikatnego rozbierania (kruche plastiki z wszechobecnymi zaczepami), lepiej do serwisu podlecieć i dać komuś 30 pln.

Pewnie musisz odkręcić lusterka i ściągnąć ten cały plastik z lampą i powinien ukazać Ci się cały licznik od tyłu. U mnie żarówki są w gumowych "wkładkach" które wpycha się w licznik od tyłu.

Leszku nie przesadzajmy. Z wymianą żarówki do serwisu ? Ja już x razy to ściągałem i nic nie pękło ale oczywiście trzeba ściągać to z głową a nie szarpać na chama.

A powiedzcie mi jeszcze jedna taką małą rzecz jak kontrolka z oleju czy znajduje się na tej konsoli ogólnej

Masz skuter i pytasz?Zajrzyj to się dowiesz.

Ale generalnie w 4T nie ma takich rzeczy jak kontrolka oleju, tylko w 2T są takie kontrolki.

Edit: Leszku no bez przesady, da radę samemu, po co serwis... Chociaż w sumie jakbym dał taką opcję do swojego serwisu i za 30zł wymieniał żarówki to najs xD

Przecieranie sie przewodów koło przedniego koła co z tym zrobić

Daniel84 napisał:

Przecieranie sie przewodów koło przedniego koła co z tym zrobić

zareklamować jako niezgodność towaru z umową u sprzedawcy

A Powiedzcie coś wiecej o tym modelu skutera

Obok jest identyczny temat "Toros F16 (podobno Zipp) Skuter z marketu" - tam zajrzyj