Toros f16 Problem

Witajcie. Toros f16 jest moim pierwszym skuterem. Dotarłem go byłem na przeglądzie wszystko git ale nie wiem czy tak powinno być czy nie. Chodzi o to że skuter ma tak jakby zmniejszenie obrotów przy 45km/h i jedzie max 50 po prostej. Zrozumiał bym to bo jest zablokowany ale ta sama sytuacja jest jak jade z bardzo stromej górki. Skuter kolegi który jest także zablokowany z górki jedzie tak 60-65 a mój dalej tylko 50. Czy to wina obrotów? Jeżeli tak to co z tym zrobić? Słyszałem że można ''podkręcić'' obroty ale nie chcę się do tego zabierać bo nie wiem czy to dokładnie to. Proszę o pomoc.

Mój też z blokadą z górki więcej niż 50 nie pojedzie.
Jak chcesz jeździć szybciej rozepnij kabelek.

No własnie tak myślałem ale nie wiem który to bo mam tam w żółtej izolacji i w czarnej, próbowałem wyciągnąć i nie dam rady. On tak ciężko wychodzi?

U izdebskiego12 na filmiku wisi jak bombki na choince.
Ja u siebie szukałem i za cholerę nie mogłem wymacać.
Ewentualnie rozkręć plastiki pod siedzieniem.
Klucze masz w zestawie, rozkręca się minutę z zegarkiem w ręku i masz pełen dostęp do wszystkiego.

ten woreczek gumowy jest schowany zaraz przy ramie. Trzeba go pociągnąć, i wyjąć kabelki

Próbowałem wyciągnąć ale za ***** nie chce wyjść, boję się ciągnąć mocniej

Wczoraj byłem w Realu w KingCrossie Warszawa, no i nudziło mi się gdyż mamusia biegała i coś kupowała. To, żem każdego torosa (a zostało tylko 4 el diablo) odblokowałem. Z każdego kabelek wyciągałem, więc klienci powinni być zadowoleni, jak kupią skuter i ich maszyny będą lecieć po 70km/h ;D

kozaq54 napisał:

Próbowałem wyciągnąć ale za ***** nie chce wyjść, boję się ciągnąć mocniej

DAWAJ Z BUTA i ci na pewno wyjdzie, a jak nie to przetnij ten gumowy woreczek, aaa może nie chce wyjść gdyż tam jest założona zwykła plastikowa opaska. Przetnij opaskę czarną i tyle.

Jutro spróbuje bo już nie chce się do garażu latać :D

Jak Ci się nie uda od strony błotnika to śmiało wykręcaj kufer.
Odkręcasz 4 sruby + 5 przy zawiasie kanapy, podnosisz delikatnie do góry i masz cały silnik i wszystkie plastiki jak na dłoni.

Ten kabelek znalazłem tylko chodzi o to że go ciężko wyciągnąć

Pod stromą górę również ciężko się wjeżdża - ale jednak jakoś się wjeżdża.