Toros f16 - kolizja

mam skuter toros f16 jest po lekkiej kolizji nie z mojej winy było wszystko zgłoszone na policji i pytanie czy mogę się poruszać tym pojazdem czy dalej stać i czekać na decyzję policji

Jeżeli jest w takim stanie, że możesz z niego normalnie korzystać to możesz jeździć, tylko go jeszcze nie naprawiaj, bo domyślam się, że będziesz walczył o odszkodowanie z OC sprawcy.

Tak jak kolega wyżej. Zależy co jest uszkodzone. Jeśli plastiki są tylko popękane albo brakuje jakiegoś małego kawałka to możesz jeździć ale jeśli coś z niezbędnych rzeczy jest uszkodzone/rozwalone to nie. Napisz albo pokaż zdjęcia co jest uszkodzone.

no tak ale mam lekki problem z lewo skretem bo plastik jest przestawiony lekko

To wyklucza pojazd z eksploatacji - skoro masz problem ze skręcaniem to co zrobisz w awaryjnej sytuacji? Nawet jak wiatr zawieje i będziesz musiał skorygować tor jazdy to skończy się poważnym upadkiem - kierownica MUSI obracać się lekko i bez zacięć.

Jeśli nadal masz dowód rejestracyjny to w teorii możesz się nadal poruszać skuterem. Ale jeśli spowodujesz wypadek pojazdem niesprawnym technicznie, a nawet jeśli będziesz tylko ofiarą takiego wypadku, to zostaniesz oskarżony o poruszanie się pojazdem nie spełniającym wymagań dopuszczenia do ruchu drogowego. Kolejna sprawa, to Twoje bezpieczeństwo - zaryzykujesz swoje i innych życie?
Do rozważenia...

Mi po ostrym dzwonie swoim torosem nie zabrali dowodu rejestracyjnego, tylko kazali ojcu pchać na parking, gdyż mnie odwieźli do szpitala

No patrz... a jak mi w tyłek, w Passata wjechał Getz i potłukł tylny klosz, to mi chcieli zabrać dowód, ale na szczęście ubłagałem, że od razu pojadę pod sklep po nowy i wymienię.