Witam. Mam jeden, trochę utrudniający życie problem - wskazówka od poziomu paliwa w baku stoi cały czas w miejscu na zerze, nawet jeśli jest pełny bak. Mam tak odkąd kupiłem skuter, od nowości. Może to coś z pływakiem? Jak mam to naprawić? Grzebałem tam coś ale nic nie robiłem bo się boję że coś spiernicze :).
czy po przekręceniu kluczyka wskazówka podnosi się chodź troszkę i staje poniżej czerwonej rezerwy, czy w ogóle się nie podnosi?
Podnosi się minimalnie, tak na oko może ze 2 milimetry. (Dokładnie, bez kluczyka stoi maksymalnie poniżej czerwonego kwadracika, a po przekręceniu kluczyka podnosi się te 2 milimetry w górę, ale i tak jest to nadal poniżej czerwonej rezerwy). Przepraszam że tak długo czekałeś na odpowiedź :)
@Ref
Wyjmiesz kosz z kanapą, odkręcisz pływak, który jest w baku, i gdy będzie podłączony zacznij go podnosić do góry na tym mechanizmie. Jeżeli nie będzie się podnosiła wskazówka masz przyczynę.
Jeśli się nie będzie podnosić wskazówka to co będzie tego przyczyną? (już chyba kiedyś tak robiłem i się nie podnosiła ale niezbyt pamiętam)
jak pływak będzie się podnosić a wskazówka nie, to raczej pływak jest walnięty, a konkretnie bwie blaszki odgięte na elektronice "potencjometrze", jak wyjmiesz ten pływak to pooglądaj sobie ten mechanizm ;)
to co musze zrobic zeby to naprawic? kupic plywak nowy starczy? :D