Nie sa wadliwe wedlug mnie, tylko trzeba jako tako dbac, ja za pozno chcialem wymienic olej i dla tego sie zatarl. To byc moze sie przegrzal, bo bylo dosc cieplo, mogles zrobic postuj z 15min i wtedy jechac, tez jechalem trase 40km i gdzies przy 30km tez tracil moc ustalem odczekalem i bylo oki, patrzyles olej silnikowy ile jest? Ja bym nie ufal temu bagnetowi, bo niby dobrze pokazywal na polowie byl olej a co do czego jak zlalem to z 300 ml mialem. Ja bym zlal olej i sprawdzil ile jest.
olej mam full bo dolewam caly czas.
hades1988 a z tym swiatłem dziennym to zrobiłem tak jak radziłes" zdjąłem siedzisko cale i podociskałem kazda wtyczke od elektryki i dalej nic sie nie dzieje,sprawdzałem rowniez pod lampą ale tez nic na to nie wskazuje". Moze jest jakas inna przyczyna???
Ja myslalem ze moze styki przy przełączniku sie popalily i do wymiany ale to tylko moje stwierdzenie.
No dbanie o skuter to podstawowa rzecz:),
Patryk2152, a co z tymi światłami masz?
patryk2152 napisał:
olej mam full bo dolewam caly czas.
Jak to dolewasz cały czas ?
I lepiej mieć tak 2/3-3/4 stanu niż max.
Hmm dziwne troche z tymi swiatlami. Bo zarowka ta sama przecierz. Mozliwe ze cos z przelacznikiem, sprobuj rozkrecic i sprawdz tam.
co do tego przełacznika to wole go nie ruszac puki jest na gwarancji za pare dni lece na przeglad to mi go zrobia.
No jesli na gwarancji to ze swiatlem powinni sie uporac, ale co do silnika to nie wiem bo to raczej usterka mechaniczna.
Co do moich swiatel bo zrobilem juz i byla to zarowka i przewody oraz styki do wymiany. szybko i bezprobemowp zrobili mi caly przeglad za ktory zaplacilem jedyne 80zl....
A co powiedzieli na te straty mocy podczas jazdy?
by w takie upalne dni najlepiej wykonac przerobke tlumika tak by sie szybko nie przegrzewal i tracil moc,zalozyc mu jakies pierscienie czy jakos tak.dokladnie nie wiem o co mu chodzilo,pokazal mi tylko swoja machine i mial przerobiony tlumik tak by powietrze lepiej sie dostawalo i zaczelo dobrze chlodzic,wtedy nie bedzie juz sie tak szybko przegrzewał
Lol. ja Kupiłem el diablo i odrazu na starcie pozbyłem się blokad i śmigalem na ful. Potem sam sobie zrobiłem przegląd i wyregulowałem zawory. Bardzo ładnie się dotarł i teraz bz prblemów osiągam 80na prostej. przejechalem juz 4200km. Dodałem przedłużke amora 5.5cm dla lepszego komfortu. Jestem zadowolony. Planowana zmiana cylindra na 65cm ale jak narazie Fajnie mi sie jeździ.