Witam , jakiś czas temu zakupiłem Skuter Marki Toros , w wydaniu El-Diablo . Problem polega na tym , że gdy pierwszy raz nim się przejechałem , to oszukiwał licznik , np: jechałem 50 km/h , a mi pokazywał , że jadę 30km/h
Proszę o pomoc , czy bd wymagana wymiana Ślimaka ?
Kolega, GPS i przekłamanie wyniku? Błąd przy pomiarze GPS'EM to max 1 km/h nie więcej. Nie wiem jakie masz urządzenie pomiarowe ale nieźle ci przekłamuje ;D
Może wina to Manta easy rider o4o z jakieś pięć lat ma ale mapa 2013,porównałem z ford mondeo i podobnie wyszło nawet przebieg pasował.Nie neguje może się myle.
Witam , jakiś czas temu zakupiłem Skuter Marki Toros , w wydaniu El-Diablo . Problem polega na tym , że gdy pierwszy raz nim się przejechałem , to oszukiwał licznik , np: jechałem 50 km/h , a mi pokazywał , że jadę 30km/h Proszę o pomoc , czy bd wymagana wymiana Ślimaka ?
Edit. Do teraz tego nie naprawiłem :( Proszę o pomoc ;(
napęd licznika jest mechaniczny.ślimak w kole potem linka z magnesikiem na końcu i ten magnesik *ciągnie* tarcze wskazówki ( to magnesik el.ślimaka i el. wskazówki czyli taki bęben który obraca wskazówkę)
jakby sie linka zacinała to by skakał. A tu raczej albo tarcza wskazówki ma za duży opór i magnesik nie ma siły jej rozkręcić albo jest zły ślimaki linka kręci się za wolno