Toros el Clasico - kilka pytań.

nie kupujcie tego dziadostwa po 3 tys km biegi sie zwalily chińskin szajs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maciej199 podejrzewam, że masz kiepsko wyregulowany gaźnik lub/i zawory.Wykręć świecę i sprawdź kolor iskrownika. Powinien być jak kawa z mlekiem.
Mój toros dobija do 11 tysięcy przebiegu i chce więcej. Jeśli chodzi o skrzynie biegów, to jedynie mam czasem trudność z wrzuceniem luzu, ale jak kiedyś zobaczyłem gościa na harleyu który z pięć minut wrzucał luz, to przestałem się przejmować. Z chińczykami już tak jest, że trzeba mieć szczęście przy zakupie. Inna sprawa, że niektórzy potrafią i kowadło zepsuć.

Sam prawie kupiłem elClasico - taki byłem napalony. Co sklep to siadałem i się przymierzałem (aż się moja druga połówka śmiała :D ). Wiele osób go sobie chwali, ale zasada jest jedna: jak dbasz, tak masz. Dbany chińczyk też potrafi być wdzięczny.
Ale w sumie padło mi na skuter. Zobaczyłem go i to był 'strzał amora' ;-)

Zgasł i nie odpali albo odpala i po chwili gasnie.
Kolego wykręć gaźnik i go wyczyść nastepnie spuść całą benzynę z baku wykręć bak oraz kranik z baku, wypłucz bak i skręć wszystko tak jak było, natychmiast wsadź filtr paliwa bo po jakimś czasie znowu będziesz miał to samo.
przebieg mojego byłego el clasico to 11 tys i zero awarji poza tą którą przedstawił kolega.

Witam. Również jestem posiadaczem tego chińczyka. Jest kompletnie zielony we wszystkim bo to mój pierwszy motorower i wstęp to świata motocyklisty. Proszę o klika porad wytłumaczeń.Proszę mi jak wół wytłumaczyć jak prawidłowo wyregulować gaźnik i sprzęgło ( gdzie to dokładnie jest , jak to przekręcić itp. ) wiem ,ze to tylko 49 cm3 ale czy tak ma być ,że powyżej 2/4 manetki gazu motor praktycznie w ogóle nie przyśpiesza ?. Nad gaźnikiem jest taki kabelek od manetki gazu , zakończony jest taką śrubą dokręcić ją do końca czy d o połowy czy może na styk prawie całą ? W instrukcji jest napisane ,że gdyby motorower nie chciał przyśpieszać po znacznym odkręceniu manetki to mam otworzyć ,,zawór powietrza" Gdzie to jest i jak to odkręcić? Filtr powietrza to jest to takie w kształcie walca nad skrzynią ? Jak wyregulować sprzęgło tak aby moto nie ciągną na 1 pomimo zaciśniętego sprzęgła ? Na gaźniku są takie śrubki , wiem tylko tyle ,że jakoś się to reguluje , proszę o objaśnienie jak mam to zrobić ? W którą stronę przekręcić i o ile i którą śrubę tą z lewej czy z prawej ? Tak wiem pytania może głupie ale zaznaczę raz jeszcze JESTEM ZIELONY w tym więc proszę o dokładne wytłumaczenie. Aha czy ten toros ma coś takiego jak filtr paliwa ? Jeśli nie ma to dokupić ? i czy jest ważny aż tak ? I czy warto zamienić filtr na stożkowy ?