Witam mam takie pytanie Czy sportowy tłumik jakos się konserwuje zeby przedluzyc jego zywotnosc:D bo wiadomo jak się przebarwia na kolanku ze az czarny jest takze nie weim czy jakos to nie zaszkodzi tłumikowi
to że się przebarwia to normalne pod wpływem temperatury, W sportowym tłumiku co jakiś czas wypadałoby zmienić watę w końcówce tłumiącej.
nie, przebarwienia w niczym nie zaszkodzą niektórzy (w tym ja) wolą jak jest lekko przebarwiony
Tłumika sportowego raczej się nie konserwuje. Jedynie to możesz jakoś przed rdzą zabezpieczyć, ale jak dbasz to nie wyjdzie
Przed przebarwieniami nie da się uchronić o ile mi wiadomo
Najważniejsze, przy niektórych tłumikach ( tych tańszych ) trzeba uważać na wodę bo może ‘zardzewieć’. Bynajmniej ja znam taki przypadek
Dzieki panY
wszystkie wydechy bez chromu / cynku ci zardzewieją to kwestia czasu I next r za 250zł i c30 za 1500zł
No wiadomo, kumpel yasni z’tkę kupił i po 4 miećhach już ma taki dziwny nalocik… Dlatego najlepiej kupić chromowany bo się kolanko przebarwi na niebieski i inne kolory a reszta będzie się świecić jak psu jajca
Własnie ja tak mam i dlatego się zaczalem martwic ;]