Tlumik

Witam mam takie pytanie Czy sportowy tłumik jakos się konserwuje zeby przedluzyc jego zywotnosc:D bo wiadomo jak się przebarwia na kolanku ze az czarny jest takze nie weim czy jakos to nie zaszkodzi tłumikowi

to że się przebarwia to normalne pod wpływem temperatury, W sportowym tłumiku co jakiś czas wypadałoby zmienić watę w końcówce tłumiącej.

nie, przebarwienia w niczym nie zaszkodzą :stuck_out_tongue: niektórzy (w tym ja) wolą jak jest lekko przebarwiony :stuck_out_tongue: Tłumika sportowego raczej się nie konserwuje. Jedynie to możesz jakoś przed rdzą zabezpieczyć, ale jak dbasz to nie wyjdzie :stuck_out_tongue: Przed przebarwieniami nie da się uchronić o ile mi wiadomo :stuck_out_tongue:

Najważniejsze, przy niektórych tłumikach ( tych tańszych :stuck_out_tongue: ) trzeba uważać na wodę bo może ‘zardzewieć’. Bynajmniej ja znam taki przypadek :slight_smile:

Dzieki panY :slight_smile:

wszystkie wydechy bez chromu / cynku ci zardzewieją to kwestia czasu :slight_smile: I next r za 250zł i c30 za 1500zł

No wiadomo, kumpel yasni z’tkę kupił i po 4 miećhach już ma taki dziwny nalocik… Dlatego najlepiej kupić chromowany bo się kolanko przebarwi na niebieski i inne kolory a reszta będzie się świecić jak psu jajca

Własnie ja tak mam :smiley: i dlatego się zaczalem martwic ;]