Tłumik od 2t do 4t i od 4t do 2t??

Mam pytanie czy mogę włożyć tłumik od 2t do 4t i od 4t do 2tą
Czekam na szybką odpowiedź!

Poprawiłem. - Marchles

Jeśli będzie ci tylko pasował. W 4t tłumik od 2t nie da ci jakiejś poprawy osiągów, a tłumik od 4t do 2t może nawet zepsuć. Jeśli chcesz jakiśdo 2t to już lepiej jakiś sportowy, a 4t to nawet możesz bez jak ci nie przeszkadza :stuck_out_tongue:

Moim zdaniem nie ma takiej możliwości.

W 4t tłumik nie wpływa na osiągi :stuck_out_tongue:

Mylisz się. Są sportowe wydechy do 4t, co prawda drogie ale są!

Teoretycznie pewnie tak ale w jakim celu. Jeśli chodzi o osiagi to niestety tłumiki nie sa tak uniwersalne i nie ma sensu tak mieszać

przemas22, może koledze chodzi o polepszenie wyglądu ? :lol: :lol: :lol:

Jesli tak to dla mnie nie ma lepszego wyglądu jak jakaś zawinieta faja z fakna końcówka :smiley:

Do tego gdy końcówka jest w carbonie? :oops: :oops: Mniam.

Czy żaden “mądry” na tym forum nie może zaczął od wytłąumaczenia, że tłumik 4t jest przeznaczony do silników 4 - suwowych i założenie go do silnika 2 - suwowego da efekt taki, że skuter jeśli zapali to z trudnościę, mocy będzie mało, pali będzie jak smok i tym podobne jaja Czy może nikt nie wie jak dziala tłumik w silniku 2 - suwowym? O komorze , częstotliwości rezonansowej już nie wspominając…

O to że zapali możesz był spokojny skoro zapali bez tłumika to i od 4 suwa wiec nie przesadzaj. A jak będzie chodzić to też zależy co to będzie za tłumik od 4 suwa.Oczywiscie wiadomo że na pewno nie lepiej Podsumowując oczywiscie masz racje że to nie jest dobry pomysł

Jestes pewien ze zapali Taki tłumik jest inaczej zbudowany i inaczej moze spaliny puszczac, tak ze nie wiadomo jak by było

Tak jestem pewien, oczywiście to moja intuicja nie prubowałem

Dobrze koledzy, starczy tych przekonywać?. Autor tematu dowiedział się czego trzeba. Zamykam.