Witam mam pytanie zastanawiam się czy kupić tłok tuningowy do seryjnego cylindra? Mam skuter Magnus rally 4t.Czyli chinol i seryjnie w tłoku są 2 pierścienie a w tłoku tuningowym 3 i czy jak zmienić na tłok tuningowy to czy to wpłynie mi jakoś na osiągi czy? I mam pytanie jeszcze co do rolek bo nie wiem jakie mam ale chyba 6g lub 6,5 i nie wiem jakie dać cięższe zastanawiam się nad 9g lub 10g.I jakie mam kupić sprężyny w przyszłości do sprzęgła.Proszę o pomoc drodzy użytkownicy
Eeee… tlok nic nie da. Moze będzie mniej oleju bral. Ale jak nie bierze to nie warto zmieniac. Gdyby mial np. jakos magiczno specyficzno zaprojektowane denko to by cos dal. A tak, szkoda kasy, lepiej dac cyle 60ccm. A co do rolek. Nie baw się rolkami i sprezynkami dopuki nie przeczytasz po co są. Zmiana rolek na 9-10g tak zamuli skuter, ze bedę Cię na hulajnodze dzieci wyprzedzaly.
wiem do czego są sprężyny i rolki rolki zwiększają vmax a sprężyny przyspieszenie itd
Wiedza godna spuszczenia w toalecie…
no to gratulują podręcznika :lol: Tłok nic Ci nie da. Lepiej wymienić cylinder na jakiś 80cc naraku :roll:wiem do czego są sprężyny i rolki rolki zwiększają vmax a sprężyny przyspieszenie itd
to w końcu jakie mam kupić rolki i sprężynki bo cylindra na razie nie kupuje ale mam troszkę kasy to może w coś przyinwestuje
lepiej do tej aksy co masz, dozbieraj kasą na cylinder 80cc naraku i jakieś wzmacniane łożyska wału. Rolek i sprężynęk na razie nie ma sensu kupować bo i tak nic Ci one nie dadzą ![]()
Po co wy mu mowicie co ma kupić jak on nawet pewno nie wie co to jest. Na poczatek to sobie poczytaj forum, poszukaj na google podstawowych info o sqterze i zasadzie na jakiej on dziala bo te twoje wypowiedzi to żal totalny
poprostu się pytam co mam kupić bo bede mial okolo 100 zł i czy opłaca się kupić sprężynki do sprzęgła i rolki czy najpierw cylinder
zdecydowanie
, ale musisz dozbierać 300-400złZBYNIEK napisał:
najpierw cylinder
a co po cylindrze i jaki kupić cylinder i jaką dysze po zmianie cylindra i ile będzie mi palil po zmianie dyszy
spalanie w granicach 6-7 litrów chyba. najlepiej jakiś kit naraku 80cc za jakieś 400zł kupisz. Lepiej wymienić łożyska na wzmacniane jak będziesz jeździć na tym cylku, bo jak pujdzie wał to silnik do remontu ![]()
ja mysle na zmiane na 65cc lub 63cc jakie wtedy by było spalanie
Osobiscie sugerowałbym cylinder 63ccm naraku + wario naraku. Przyspieszenie wzrosnie znacząco. Prędkość maxymalna…niekoniecznie. Czemu? Przelożenia nie pozwalają na więcej jak 80-90km/h. Spalanie - zalezy od tego jak będziesz jezdzil. Jak pełna łycha, to z 5 litrow wciagnie. Jak normalnie, ekonomicznie ale w miare dynamicznie, to utrzyma się na poziomie 3-3,5 litra/100km. Rzeczy dostepne w http://sklep.jednoslad.pl Ceny… można negocjować;p