mam problem z tgb pegasus 50cm w tamtym sezonie zajechalem tlok i cylinder teraz zalozylem nowy ale 70cm i nie zapala. swieca sucha,iskra jest a po wlaniu na tlok paliwa tez nie daje zadnych znakow. niemam pojecia co jest grane
jak nowe pozakładałeś wszystko i jest kompresja na cylindrze to nie widzę powodów dla których nie miał by odpalać, no chyba że któryś z simeringów uległ uszkodzeniu i cała mieszanka ucieka przez łozysko.
Spróbuj odpalić go bez filtra powietrza.
probowalem i nic to nie dalo
sprawdzałeś kompresje?
tak, ma 11 i dowiedzialem się ze to moze byc zaplon
skoro iskra jest to z jakiej paki zaplon? ew modul ale watpie skoro sucha swieca
dlatego zaplon bo nie w tym momencie jest iskra i dlatego po wlaniu na tlok paliwa tez nie zapala. tak mi powiedzieli w serwisie ze moze byc to ale nie sa pewni i mam do nich zaprowadzic skuter
majstrowales przy wale ?
nie nic z tych zeczy nie robilem
lol przecież zapłon w skuterze ma tylko 1 położenie nie da się go regulować
po to masz klin na wale
dokładnie jak mówi seb94,
ten serwis se już odpuść widać jak się znają …
mówisz że swieca sucha , zobaczy czy dysze nie są zapchane. Albo ssanie padło i ściągnij filtr powietrza ale zatkaj gaźnik ręką niech się troszkę zaleje , kopnij ze 2-3 razy , powinienes poczuc paliwo na reku i wtedy puść reke i powiniene normalnie odpalić
Też tak miałem, okazało się że pierścienie się zapiekły.
jeździłeś na tym 70cc? bo jak nie to teoretycznie jak magneto było za słabo dokręcone mogło ściąć ci klin na magnecie i przestawić zapłon. Skontroluj to. W nowym cylku zapieczone pierścienie przy prawidłowym montażu nie możliwe.