Witam mam pytanko.Muj skuter TGB 303 RS:tłumik Leo vince ZX,wariator Hebo Ng,rolki 5,5g Hebo,sprężynki sprzęgła żółte.Ma strasznego muła do 15km/h a potem jak by dostał turbo niewiem w czym tkwi sprawa kupiłem zestaw sprężyn centralnych Top Racing może wymiana sprężyny coś pomoże? Prosze o pomoc!!!
no gdy ja tak miałem to były za twarde sprężynki sprzęgł … załóż jakieś inne … mniej twarde i ewentualnie może to być za twarda sprężyna centralna i może za ciężkie rolki ale najprędzej będą to sprężynki sprzęgła … sam tak miałem więc wiem :roll:
Myślę, że Adverion ma rację :->
Bo jak sprężynki są za twarde, to rozszerzają się dopiero jak sprzęgło będzie miało wyższe obroty i dopiero wtedy łapie za dzwon
Moim zdaniem sprężyna sprzęgła jest za miękka. Jak dasz twardszą to będzie od razu ruszać z wyższych obrotów - bez tekiego muła, ew. rolki są za ciężkie.
No ale przecież masz inny wariator wymień sprężynki sprzęgła na mniej twarde i powiedz co się dzieje … aha a możesz nim przypalić gumę? i rusza z wysokich czy z niskich obrotów … ? napisz z najmniejszymi szczegółami !!!
To na pewno nie za miękkie sprężynki sprzęgła.
Wymień najpierw sprężynę centralną.
(Od razu mówię że sprężyny Top Racing długo Ci nie posłużą)
Jak dalej rusza z bardzo niskich obrotów to zastosuj twardsze sprężynki sprzęgła lub zmień rolki na lżejsze.
Musisz sam popróbować i pobawić się. (Myślę że dasz sobie radę :P)
To na pewno nie za miękkie sprężynki sprzęgła.
na pewno to Kopernik nie żyje :-P
miłem taką sytuację wiec móię ze moze to byc tego przyczyna ze a z twarde sprezynki...
nie na 100% ale moze to byc to :roll: