Mam zamiar kupić TGB 101s ORION i mam pytanie czy to dobry skuter? :?:
Lepiej kup 303rs;P polecam go;)
303rs jest lepszy z wyglądu ale silnik ten sam. Trafił mi się do kupienia naprawdę zadbany model 101s z 2007r za naprawdę małą jak na ten rok kasę. Czy polecili byście taki skuter??? :?:
Jest to morini, z awaryjnością jest dość dobrze, jednak części a szczególnie tych używanych jest sporo mniej niż np do minarelli czy p/g. Jeśli wygląd ci odpowiada to kupuj go.
Z wyglądu to nie za bardzo mi odpowiada ale mam dość mały budżet(2000zł) A za tą cenę naprawdę ciężko coś porządnego wyrwać. Może coś doradzicie???
Ja bym ci proponował coś takiego http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M880784 lub http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M582470 ![]()
Seba940721, jeśli wygląd tego skutera cię nie odstrasza i za te pieniądze był go kupić to jak najbardziej. TGB to nie jest zbyt znana marka, ale co do żywotności tych skuterków nie ma większych zastrzeżeń. można spokojnie wyjeździć 30tys km. Sam jeżdżę Orionem od 3 lat i jeszcze mi się z nim nigdy nic nie stało
Koszty zamykają się w cenie dolewania oleju i wymiany świecy
Za to z częściami zamiennymi i tuningowymi jest już trudniej, bo tak jak pisali koledzy wcześniej, jest ich znacznie mniej. Dla chcącego nic trudnego, więc się zawsze znajdują, hehe :mrgreen: . Pozdro
Ja mam tgb z 2004 roku. Zrobiłem na nim 11500 km. Wymieniłem w nim tylko amortyzator na gwarancji bo wyciekał (od tego czasu wszystko jest ok) oraz bendix rozrusznika. Przy 11 tys pasek i rolki. Filtry paliwa świece i inne wiadomo że to podstawa też już wymieniażem. Osiagi bardzo dobre. A co do częsci tuningowych to nie jest wcale źle. Dużo jest na skutercentrum.pl i na skuterdoktor.pl. Jestem z niego zadowolony. Polecam
Dzięki wszystkim za odpowiedź a może ktoś poleciłby mi jakiś skuter max do 2000? TGB jest fajny ale…sprzedany
Bardzo mi zależy na kupnie jakiegoś skutera bo od września chciałbym do szkoły jeździć??? Prosze o odp.
Jeśli masz jakiś znajomych który sprowadzają pojazdy z zagranicy to popytaj ich czy mogli by i tobie coś załatwić. W Niemczech i we Włoszech można tanio kupić naprawdę fajne skuterki. Tylko trzeba mieć trochę pojęcia o stanie technicznym. W Polsce do 2000zł kupisz takie skuterki jak Piaggio Zip, Suzuki AP50, Yamaha Axis lub Aprilia SR. Jak dobrze trafi to można znaleźć Katany, Neosy albo NRG.