Ała. Mój błąd. Już masz
Zenon, iluminator - terminator ;)))
Byle nie tych na literę B ! ;)))
- nie działa logowanie w chrome. tylko IE.
- nie widze miejsca gdzie mogę zedytować podpis
Nie jestem się w stanie zalogować z telefonu komórkowego.
*
Faktycznie udało się po rezygnacji z chrome’a…
No dobra, mam chyba dość walki z materią… stary już jestem, nie mam tyle czasu, żeby się przemieszczać po tak działającej platformie i szukać (odkopywać) to, co bym chciał zobaczyć/przeczytać/móc odpowiedzieć czy zedytować.
Ściski i dobrej zabawy - zapadam w zimowy sen. Jak coś, to macie do mnie telefon, maila (maile), adres.
Gdyby to zaczęło jakoś normalnie działać, obudźcie mnie proszę :-)))
Hejo. Przepraszamy Was za niedogodności.
Jak widzicie zaledwie kilka godzin temu wdrożyliśmy nową platformą. Pracujemy aktualnie nad naprawą błędów.
masakrycznie wolno to działa, totalnie zniechęcająco.
Ja rozumiem że pozycjonowanie uber ales ale teraz jest masakra
Wombat, właśnie w tym momencie nad tym pracujemy. Nad maksymalnym usprawnieniem czasu wczytywania.
jest odczuwalnie szybciej niż godzinę temu.
Powalczyłem wg mnie to tak:
- za dużo działów. teraz zwłaszcza kiedy forum jest mocno rozstrzelone jest dużo przewijania a działy dość intensywnie wykorzystywane są na dole. Trzeba przewijać i ciężko je wyłowić z natłoku informacji zewsząd wszelkich.
- na liście forów ostatnia kolumna “ostatnia wypowiedź” podaje KTO i JAKI CZAS TEMU a raczej jak już to bardziej interesujące jest W JAKM TEMACIE - w każdym razie tej opcji brakuje. To kto ostatni to już raczej w widoku samego przeglądu tematów jest bardziej potrzebne.
- tytuł forum, opis forum jest praktycznie identyczną czcionką i to wszystko się zlewa dlatego jest nieergonomiczne i mało przyjazne bo trzeba się strasznie wczytywać. Powinno być wyraźne i bold TYTUŁ forum a reszta informacji czcionką 1/2 albo max 2/3 tej głównej. W każdym razie brak tu przejrzystości jaką dają nawet starndradowe widoki w Invision Power Services lub nawet PhpBB
- analogicznie w wyglądzie już samych poszczególnych forów
- wchodząc na forum raczej się oczekuje sensownej funkcjonalności forum. Całe to ładowane pod forum na n-sposobów to samo (popularne, top ten, najczęściej czytane, polecane… ) tylko irytuje.
- nie rozumiem kompletnie pozycji TEMATY na górze po prawej w nagłówku strony i “WAŻNE TEMATY” tez po prawej ale w nagłówku stopki. To chyba wyciąg z TAGów ale nie Tag cloud tylko takie coś mało zrozumiałe.
- wciąż nie działa chrome i wciąż nie wiem gdzie mogę zedytować podpis.
Nie wiem jak w wersji mobilnej bo nie korzystam w zasadzie. Za to normalnie działa cudzysłów - co cieszy
Dzięki Wombat. Daj nam kilka dni na uporządkowanie kwestii. Podpis zmieniamy w ustawieniach Twojego profilu. Wyczyść też ciasteczka w Chrome i będzie dobrze.
Sprawdzamy powrót do ostatniej strony tematu.
jest 2.40 w nocy i prędkość działania portalu jest taka jak powinna być. Po kliknięciu czeka się max sekundę.
W nocy przeprowadzaliśmy zmiany w bazach danych celem poprawy wydolności.
odczuwalnie bo śmiga. tylko wciąż jest mało czytelne.
atak czcionek mutantów?
Co masz Wombat na mysli?
Te kobylaste czcionki w tytule wątku - pomijam samą czcionkę która nie jest najszczęśliwsza. Mam 24" monitor full hd i potrafią a z o pomylić czytając.
To tego masz zestawienie tej kobyły w tematach z tą malusią pypcią w breadcrumbs forum - dziwnie.
Mało tego - wg mnie to wcale nie poprawia czytelności i przyjazności tego layoutu. Tyle że przewijania w dół jest 20% więcej. Dużo pustego jest. Tematy powinny być takie jak były tylko boldem a resztę ten informacji wybledzić i bedzie ok.
Fajnie jakby się więcej osób wypowiedziało ale teraz to ma taką wielkość że na telefonie to można w to piętą klikac.
Hmmm, ok. Jestem otwarty na opinie. Dostosujemy się.