Test Motocykla Zipp Caferacer 125

Dzięki za szybką odpowiedź. Skąd jesteś i u jakiego dealera kupowałeś?

Raczej interesuje mnie nowy z tego względu, że część będę finansował kredytem.

Biała Podlaska a kupiłem z firmy Skodex, też brałem w kredo ale nie w sklepie bo się nie opłacało, lepiej było iść do banku (lepsze warunki).

Witam,

Minęło już trochę czasu i chciałbym się zapytać jak wasze Cafe racery ?
Czy nadal jesteście z nich zadowoleni ?
Czy mieliście jakies większe awarie ?
Jaki strój polecacie na taki motor do jazdy po mieście i czasem za miasto?
Jak daje sobie radę motor z jazda w dwie osoby ?

Z góry dzięki wielkie za każdą informacje/radę

Ja swojego sprzedałem. Po mieście 125 z 5 biegami to jednak się nie nadaje.
Poza tym mój wykazywał jakieś dziwne problemy. A to zacięty korek do wlewu paliwa a to powtarzające się dziwne zjawisko szukania 1 i 2 biegu. Lub w ogóle gubiące się biegi. I przy dojezdzie do świateł ten komputerek z biegami pokazywał nic.
Zdecydowałem się na Piaggio MP3 300 HPE, czyli trójkołowiec na kat. B.

Ja właśnie potrzebuję czegoś do jazdy w korkach ale nie chce wydać na motor więcej niż 6 tys zł. Rozumiem ze serwis gwarancyjny nic nie był w stanie naprawić ?

Ja swojego sprzedałem po 5 tys. km i zrobiłem kat. A. Nie miałem z nim w zasadzie żadnych problemów. Za tę cenę zdecydowanie polecam, chociaż nigdy nie jeździłem w dwie osoby, więc nie wiem, jak by sobie radził.

Rzepa90
Serwis naprawił inne tematy. Przykładowo: niezamykajaca się kanapa oraz gasnący silnik na zimno po odpaleniu (wymiana silnika krokowego i czegoś tam jeszcze).
U mnie trafił się jakiś felerny egzemplarz. Ale tak czy siak 125 z 5 biegami to moim zdaniem porażka. Cały czas walka i zmiana. No chyba że do nauki filozofii jazdy na moto z biegami. Tak jak było u mnie.
Drugi raz zippa bym nie kupił.

@Pest dzięki wielkie właśnie chce się przekonać czy dalej będzie mnie cieszyć jazda motorem jak to było 10 pat temu i najwyzej zrobie tak jak Ty i zdam prawko na kat. A
A jak z ubiorem ? Pchać się i kupować spodnie i buty i lepsza kurtkę czy raczej na spokojnie i nie napalać się na coś drogiego ?

@Lukasz dzięki wielkie za info a jak mogę zapytać to w którym salonie kupowałeś ? Pytam tak na wszelki wypadek :wink:

Co do stroju, to ciężko powiedzieć. Sam musisz zdecydować. Powiem Ci tak - mój kumpel na Junaku zaliczył szlif przy 50-60 na godzinę. Całą nogę miał przeoraną, góra ocalała, bo kurtkę miał. Osobiście jeśli miałbym coś odpuścić, to chyba buty, bo on waży jakieś 140kg. Ale spodnie i kurtkę jednak bym kupił, choćby używki. Ja wolę nie kusić losu :wink:

Auto Kowalczyk w Józefowie pod Warszawą. Ale do nich pretensji nie mam. Chińczycy muszą się jeszcze nauczyć lepiej to wszystko robić.

Dzięki wam wielkie za informacje i rady. Ja zaryzykuje i kupie Zippa i tak w tej cenie nic innego fajnego nie znajdę a kupie też spodnie bo przezorny zawsze ubezpieczony :wink: