Test Kasku Shiro SH3500 Mah2

Tak więc zacznę najpierw od pierwszego wrażenia które zrobił na mnie Shiro. Wchodząc do sklepu od razu przykuł moją uwagę. Pomyślałem sobie… no cóż pewnie jakiś drogi kask dla wyższych sfer. Gdy jednak podszedłem pod ścianę z kaskami zobaczyłem cenę… 300 złotych. Pomyślałem sobie: “Będziesz mój!”

No i tak też się stało :stuck_out_tongue: Pierwsza chwila na głowie i od razu pozytywne wrażenie… milutka ściółka, antifog, duża ilość wlotów powietrza itp.

Dostępny był w kolorach z niebieskimi wstawkami oraz ze srebrnymi wstawkami, zdecydowałem się na Biało niebieską skorupę :slight_smile:
Shiro ma wyjmowalną ściółkę więc problemu z niemiłym zapachem nie będzie :slight_smile:

No więc teraz opiszę trochę system wentylacyjny. Dwa wloty na dole kasku z 7 stopniową regulacją, jeden zamykany wlot z przodu kasku, dwa wloty na górze kasku, jeden wlot zamykany również na górze kasku. Jak są wloty to muszą być i wyloty xD łącznie jest ich 4 :slight_smile:

No to pora na pierwszą jazdę :slight_smile: Kask jest cichy, moja R która jest głośna już nie uprzykrzała dłuższej jazdy. Pomocną rzeczą jest w tym kasku klamerka do której można zamocować za długi pasek :slight_smile: żeby nie telepał się przy większych prędkościach :slight_smile: Również ciekawą rzeczą w tym kasku jest materiał który zapobiega nieprzyjemnemu podwiewaniu kasku.

Świetną rzeczą jest wyprofilowane miejsce na zestaw głośnomówiący telefonu. Zawsze miałem z tym problem przy starym kasku, po prostu słuchawki cisnęły mnie w głowę :slight_smile: Tutaj nic z tych rzeczy, słuchaweczki leżą wygodnie w uszach.
Podsumowując.
Świetna skorupa w przystępnej cenie =]
Pozdrawiam Wapster_derbi

Prosimy crash test xD

A nie moglibyście pokazać jak u Was się zmienia szybkę, albo wyjmuje wnętrze? Ja mam UVEX’a ps400 i nie mogę tego zrobić, instrukcji też nie ma.

jak porobię fot to pokaże ja mam takie dźwigienki po bokach i je wciskam i szybka sama wychodzi z zatrzasku a wętrze to mam na takie klipsy czyli po prostu je odpinam i można prać