Witam. Temat skopiowany ze starego forum. Mam nadzieję, że się przyda Napisany przez: Konradelo Hej Jako, iż bardzo mi się nudziło, przez co nie miałem co robić, postanowiłem uczynić małą konkurencję dla Rillera (nie bij) i umieścić test cylindrów 70ccm klasy Racing (FR). Test został przeprowadzony przez załogę scooter-attack na skuterach z silnikiem minarelli ac lub lc, oryginalnym wałem korbowym oraz gaźnikiem 17,5mm. Mała legenda: - słaby: moc osiągana na wydechu słabszym (tu będzie podpunkt a) - średni: moc osiągana na wydechu klasy średniej (b) - racing: moc osiągana na wydechu klasy racing (c) 70cc Polini Corsa Racing AC - a: 8km - b: 9,5km - c: 10km 70cc Stage6 Racing AC - a: 9,5km - b: 11-12km - c: 13km STAGE6 70CCM RACING LC - S6 Racing LC + Yasuni C16: * MOC: 14,6km przy 10255 obr/min * M. obr.: 10.2Nm/9639 obr/min - S6 Racing LC + Yasuni C20 * MOC: 15km przy 12037 obr/min * M. obr.: 9.5Nm/10376 obr/min Italkit 70cc Alu LC - a: 9km - b: 11km - c: 13,5km Metrakit 70cc SP AC - a: 8,5km - b: 9,5km - c: 10,5km Metrakit 70cc SP LC - a: 10,5km - b: 12,5km - c: 14,5km Top Performances Due+ 70cc LC - a: 10km - b: 11,5km - c: 13,5km MHR Replica 70cc AC - a: 9km - b: 10,5km - c: 12,5km Hebo 70cc Manston Replica LC - a: 9,5km - b: 11km - c: 13km Teraz zwycięscy dla LC: 1. Stage6 Racing 70cc 2. Metrakit 70cc SP 3. Italkit 70ccm alu <—> Top Performances Due+ 70cc Pora na AC: 1. Stage6 Racing 70cc 2. MHR Replica 70cc 3. Metrakit 70cc SP PODSUMOWANIE: Jak widać z tego testu zwycięzcą pod względem mocy został cylinder: Stage6 Racing i to zarówno w “cieczowcach” jak i “powietrzakach”. Dodatkowym plusem który przemawia za tym cylindrem jest na pewno konkurencyjna cena która jest troszkę niższa niż u konkurencji. Brawa też należą się dla MHR Replici która pomimo, iż była testowana tylko w słabszej wersji AC to wcale nie wypadł dużo gorzej od konkurencyjnych cieczowców. Rozczarowująco słabo natomiast wypadł cylinder Polini Corsa (wersja AC) która mocą nie pokonała niektórych rywali z klasy SPORT. Pamiętajmy też, że wszystko zależy od odpowiednich regulacji oraz zmęczenia innych części, nawet tych najprostszych takich jak pasek, sprzęgło itp.
A jak poradzil sobie airsal? wie ktos?
ile mniej więcej jest słabszy ac od lc ??
Gdzie? czytałem ze speed LC jest 30% mocniejszy niż AC, ale czy to jest prawda to tego Ci nie powiem, bo nie sprawdzałem
to co ja wiem to raczej tylko minimalnie jest roznica bo mialem for race 70cmm w stallkerze a kolega mial w Aeroxie to i mnie wyprzedzil na poczatku minilalnie ale to naprawde zalezy od Regulacji wegole mnie wzprzedzil bo jestem ciezszy niz on i mnie pociol na starcie :-/ ale pozniej rowno Gilera Stalker C40 vs. Yamaha Aerox.
jakie obroty kreci cylinder stage6 racing
ok 12tył-13tył
Dobra widziałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: