Test cylindrów 70 ccm klasy Racing

Witam. Temat skopiowany ze starego forum. Mam nadzieję, że się przyda :slight_smile: Napisany przez: Konradelo Hej Jako, iż bardzo mi się nudziło, przez co nie miałem co robić, postanowiłem uczynić małą konkurencję dla Rillera (nie bij) i umieścić test cylindrów 70ccm klasy Racing (FR). Test został przeprowadzony przez załogę scooter-attack na skuterach z silnikiem minarelli ac lub lc, oryginalnym wałem korbowym oraz gaźnikiem 17,5mm. Mała legenda: - słaby: moc osiągana na wydechu słabszym (tu będzie podpunkt a) - średni: moc osiągana na wydechu klasy średniej (b) - racing: moc osiągana na wydechu klasy racing (c) 70cc Polini Corsa Racing AC - a: 8km - b: 9,5km - c: 10km 70cc Stage6 Racing AC - a: 9,5km - b: 11-12km - c: 13km STAGE6 70CCM RACING LC - S6 Racing LC + Yasuni C16: * MOC: 14,6km przy 10255 obr/min * M. obr.: 10.2Nm/9639 obr/min - S6 Racing LC + Yasuni C20 * MOC: 15km przy 12037 obr/min * M. obr.: 9.5Nm/10376 obr/min Italkit 70cc Alu LC - a: 9km - b: 11km - c: 13,5km Metrakit 70cc SP AC - a: 8,5km - b: 9,5km - c: 10,5km Metrakit 70cc SP LC - a: 10,5km - b: 12,5km - c: 14,5km Top Performances Due+ 70cc LC - a: 10km - b: 11,5km - c: 13,5km MHR Replica 70cc AC - a: 9km - b: 10,5km - c: 12,5km Hebo 70cc Manston Replica LC - a: 9,5km - b: 11km - c: 13km Teraz zwycięscy dla LC: 1. Stage6 Racing 70cc 2. Metrakit 70cc SP 3. Italkit 70ccm alu <—> Top Performances Due+ 70cc Pora na AC: 1. Stage6 Racing 70cc 2. MHR Replica 70cc 3. Metrakit 70cc SP PODSUMOWANIE: Jak widać z tego testu zwycięzcą pod względem mocy został cylinder: Stage6 Racing i to zarówno w “cieczowcach” jak i “powietrzakach”. Dodatkowym plusem który przemawia za tym cylindrem jest na pewno konkurencyjna cena która jest troszkę niższa niż u konkurencji. Brawa też należą się dla MHR Replici która pomimo, iż była testowana tylko w słabszej wersji AC to wcale nie wypadł dużo gorzej od konkurencyjnych cieczowców. Rozczarowująco słabo natomiast wypadł cylinder Polini Corsa (wersja AC) która mocą nie pokonała niektórych rywali z klasy SPORT. Pamiętajmy też, że wszystko zależy od odpowiednich regulacji oraz zmęczenia innych części, nawet tych najprostszych takich jak pasek, sprzęgło itp.

A jak poradzil sobie airsal? wie ktos?

ile mniej więcej jest słabszy ac od lc ??

Gdzie? czytałem ze speed LC jest 30% mocniejszy niż AC, ale czy to jest prawda to tego Ci nie powiem, bo nie sprawdzałem :confused:

to co ja wiem to raczej tylko minimalnie jest roznica bo mialem for race 70cmm w stallkerze a kolega mial w Aeroxie to i mnie wyprzedzil na poczatku minilalnie ale to naprawde zalezy od Regulacji wegole mnie wzprzedzil bo jestem ciezszy niz on i mnie pociol na starcie :-/ ale pozniej rowno Gilera Stalker C40 vs. Yamaha Aerox. :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

jakie obroty kreci cylinder stage6 racing

ok 12tył-13tył

Dobra widziałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: