Telefon

Jaki telefon polecacie do 500-600 zł

No to masz spory wybór :D ja polecam Ogólnie nokie lub samsungi :)

Przede wszystkim napisz czy chcesz dotykowy czy klasyczny z klawiszami - poza tym rozkładany/rozsuwany czy nie. Jeżeli dotykowy to jaki system preferujesz? Miałem mnóstwo telefonów i mogę Ci powiedzieć wszystko o nich. Z dotykowych to coś na Androidzie - starszy model HTC (np. Hero) a czasem za 600zł trafisz Desire z wyświetlaczem AMOLED. Co do Androida to HTC przewyższa nieco tylko Samsung pod względem obsługi ale to są jeszcze dość drogie telefony. Jeżeli kupisz Androida to tylko od razu wyłącz transmisję danych żeby telefon sam nie ściągał aktualizacji i nie robił kosztów. Z klasycznych najlepsze Sony Ericssony - mają najlepsze aparaty i najlepszą obsługę. Szczególnie polecam Sony Ericsson C905 - nowego kupisz za mniej niż 400zł, a ma rewelacyjny aparat z lampą błyskową. Dodatkowo do SE jest edytor motywów dzięki któremu możemy tworzyć własne kompozycje kolorystyczne ekranu, napisów, i t.p. Patrz na rozdzielczość ekranu - w klasycznym telefonie najlepsza to 240x320 pikseli - wtedy obraz jest wyraźny, czytelny i nie widać pikseli. Nokie są wnerwiające w obsłudze a Samsungi mają często niedociągnięcia przeszkadzające w obsłudze, np. nie można wgrywać aplikacji w normalny sposób tylko przez jakieś skomplikowane programy.

Od zawsze faworyzowałem Sony ericson ale wreszcie kupiłem trefną sztukę i przyjaźń sie skończyła bo wziąłem jak na tamte czasy drogi telefon i nie stac mnie było zeby zapłacić za niego tyle ile chcieli w salonie ale wziąłem telefon z umowa na 3 lata wtedy cena była do przełknięcia pech chciał że zdechł zaraz po 2 latach i gwarancji miał 2 lata a umowa z siecią była na 3 lata wiec buliłem abonamęt do końca umowy ale telefonu nie dało sie uzywać. Na forach GSM nawet w TVN Turbo w gadżecie jarali się chińskim telefonem ZTE BLADE więc po zakończeniu tej nieszczęsnej umowy z soniakiem, skusiłem się i wziąłem chiński ZTE BLADE i nie narzekam chodzi jak szwajcarski zegarek i był dość tani.

Nie te forum ;p
Ale jak chcesz to mogę Ci sprzedać nokie 5310 Xpress Music.

Ja w styczniu kupiłem Samsunga Galaxy Mini. Ogólnie telefonik bardzo fajny, nie widzę w nim jak na razie żadnych minusów. Można kupić nowego do 450zł. Jak za te pieniądze to telefon kozak ;) Żadnych z nim problemów nie mam, ani nic. Polecam!

Sony Ericsson XPERIA X8, wiele ludzi ma i chwali - na androidzie .

Ja mam Sony Ericsson X12 czyli tak zwana ARC S (mocniejszy model ARC)
ciud miod i malinki, jesli inne Xperie byly tez tak dobre jak ta to bralbym bez zastanowienia.

Ryglos napisał:

Ja w styczniu kupiłem Samsunga Galaxy Mini. Ogólnie telefonik bardzo fajny, nie widzę w nim jak na razie żadnych minusów. Można kupić nowego do 450zł. Jak za te pieniądze to telefon kozak ;) Żadnych z nim problemów nie mam, ani nic. Polecam!

A nie ma on zbyt małej rdzdzielczości ekranu ? Czytałem , że ekran jest tragiczny. Zastanawiam sie właśnie nad Galaxy mini a w internecie jest tyle tak różnych opini , że sam niewiem czy go kupować czy nie.

szyszu3 napisał:

Nie te forum ;p

Noki nigdy więcej , moja nokia po 2 latach rozpada się na kawałki a traktowałem ja dobrze , w ściany nią nie rzucałem!!!

ostatnio nokie sie bardzo zepsuły i te nowe sa juz tak slabe ze ciezko 2 lata do zmiany wytrzymuja. Ja mam ere g1(jakies htc) jak narazie moge polecic kupil;em ja od kolegi u ktorego nie miala lekko bo przez 2 lata on jej poprostu nie szanowal rzucal itp a obudowa poza 1 peknieciem jest w stanie bardzo dobrym(lekkie obtarcia) bardzo latwo sie ja obsluguje i wielkim + jest klawiatura qwerty naprawde ulatwia pisanie. obsluguje sie ja bardzo prosto. Jedyne czego mi brakuje to ze ma nie za dobre parametry i nowsze gry poprostu nie dzialaja. Ale jesli nie planujesz uzywac telefonu do grania to naprawde warta uwagi

Danio96 napisał:

szyszu3 napisał:
Nie te forum ;p

Noki nigdy więcej , moja nokia po 2 latach rozpada się na kawałki a traktowałem ja dobrze , w ściany nią nie rzucałem!!!

Nie możliwe. Ja zawsze mam nokie i jeszcze mnie nigdy nie zawiodła. teraz mam c3 i jest dobra. :))

Możliwe , moja nokia po 2 latach to złom

Dawaj 100zl i ta nokia 5310 jeszcze z rok ci pociagnie jak nie lepiej. Mam jeszcze sony ericssona w300i

Co byście wybrali używaną nokie 5530 XM za 300 zł czy nowego samsunga galaxy mini za 420 zł.

tylko blackberry, wykupujesz usługę za 10-15 zł i masz neta za free (tam oprócz you tuba chyba)

Danio, co do rozdzielczości to jest bardzo dobra. Na każdym ekranie startowym mieści się po 16 ikonek no i na każdym 4 z dołu te same (tj. wiadomości, kontakty itd). Ekran bardzo fajny jest, nie wiem co może się w nim nie podobać...
Co do nokii to mojej się kilka razy zdarzyło zaliczyć ścianę, beton to tak standardowo dla rozgrzewki raz w tygodniu, a telefon nadal chodzi i jest w znakomitym stanie. Ja miałem tą 5130XM. Teraz służy mojemu tacie. Według mnie telefon trudny do zajechania. Jedyną jego wadą to było to, że jak go włączałem to mijało z 2-3min. zanim mogłem go używać, bo wcześniej nie reagował na przyciski.

Krw, co marka telefonu ma wspólnego z pakietem internetu, bo jakoś nie za bardzo rozumiem twój post?

Ryglos ale czy my mówimy o tym samym telefonie bo jest samsung galaxy nini i galaxy mini 2.

Ryglos napisał:

Krw, co marka telefonu ma wspólnego z pakietem internetu, bo jakoś nie za bardzo rozumiem twój post?

Ma, gdyż firma RIM twórca blackberry przewidziała na swoim serwerze wykupienie usługi o nazwie chyba blackberry, dzięki czemu za kwotę około 15 zł można tę usługę włączyć i korzystać z internetu bez limitu. Nie wiem czy nokia proponuje podobną usługę?:)

Ale za transfer i tak musisz zapłacić, przecież to nie będzie tak, że masz telefon w Orange, zapłacisz producentowi telefonu a operator Ci udostępni internet. I to nie znaczenia czy blackberry czy nokia. Płaci się operatorowi za usługę a nie producentowi telefonu.