Teflonowe czy metalowe?

siema tak jak w temacie czym się roznia te lozyska i ktore lepsze do skuta po tunie?

lepsze teflonowe bo stalowe ponoc jak się rozpadną to na częsci a teflonowe się pogą

czekam na inne opinie, dodam ze trochę mi się spieszy

Wrona ma racje :stuck_out_tongue:

Teflon jest dobry bo jak się łożysko rozleci teflon się zgniecie nie niszcząc wału
Metal jeśli się rozsypie to jest ryzyko zniszczenia wału itp metalowe są trochę bardziej wytrzymalsze ale ja radze kupić TEFLON

Ale wiem, że teflonowe maja nizszą temperature topnienia. I dlatego one nie moga byc stosowane do seryjnych tłumików z katalizatorem. Ale jak na twoj tuning, to polecam właśnie TEFLONOWE !
PZDR

W praktyce teflon nie zdaje egzaminu szybko się rozpadają te łożyska metal o niebo lepsze .
PS. Łożyska nie są z teflonu tylko są nim pokryte ;p
Żeby jakieś łożysko się rozsypało musi albo : być złe założone lub obroty z jakimi będą przeszacować graniczą z ich wytrzymałością:P

Łożysko pokryte teflonem :smiley: Koronka jest teflonowa i kiedy łożysko się rozypuje to kulki nie wylatują i nie robią sajgonu w cylku.

??? Czy ty wogule wiesz co to jest teflon?

A ja mam w domu patelnie teflonowe wiecie

Hokster napisał:

Teflon jest dobry bo jak się łożysko rozleci teflon się zgniecie nie niszcząc wału
Metal jeśli się rozsypie to jest ryzyko zniszczenia wału itp metalowe są trochę bardziej wytrzymalsze ale ja radze kupić TEFLON

Hokster juz wytłumaczył + i - łożysk tych i tych wiec zamknijcie ten temat już

Pozdrawiam