Tecnigas next r vs. Laser x-pro
Sprawa tyczy się seryjnego kymco
EDIT:
Robię ankietę, ale proszę o uzasadnianie swoich odp
Chodzi mi o to, ile wam polepszył osiągi, przy dobrej regulacji dany wydech
Hey. Osobiście mam Next R-ke i jestem zadowolony. Dobre osiągi, fajny dźwięk;)
Ponoć Laser lepszy ale nie jestem w stanie powiedzieć Ci czy na pewno.
Anyway Polecam Next-Rke.
Laser oczywiście, najlepiej w chromie
Laser jest lepszy w ogóle wyższa jak by klasa laser najlepiej chodzi z cylkiem Malossi Sport 70ccm
a odp. ciężko uzasadnić… po prostu raktuj laser jako wyższą klasę a nie powiem ci ile mi dał bo zakładałem go wraz z pozostałym i częściami z mojego tunu… no ale dał niezłego kopa na starcie i piękny głos i ciągnie od najniższych do najwyższych obro
Tecnigas !! Poniewaz Sa Do Seryjnych Cylków I NAjlepiej z Nimi Chodzą !!!
Laser BArdziej Do 70 !!! :roll:
[ Dodano: 17-04-2009, 22:02 ]
chyba ze będziesz cos zmieniał opprucz Wydechu …
:lol: coo ? Laser do 70ccm no fajnie to jest wydech pod 50/70 czyli taki mocniejszy… więc na pewno daje więcej na 50ccm niż tecnigas… ale możliwe bo laser to już też do dalszego tunu dalszych części … a tecnigas do full seri … ale i tka wybieram laser…
LASER i tylko laser w tej klasie to jeszcze hebo new performer jest dobry ale go nie wymieniłeś!
Bez żadnych wątpliwości Laser bije w tym starciu Tecnigasa na głowe. Nie ważne czy w serii czy nie.
Tecnigas dla mnie to ładnie wyglądający seryjny wydech.
Apropo, Laser X-Pro pod względem wykonania bije wiele innych bardziej ‘markowych’ wydechów.
laser się najbardziej opłaca, na serii jako że to wydech 50/70 da więcej mocy niż tecnigas i na cylku 70 w razie czego też sobie dużo lepiej poradzi niż tecnigas.
Tu nie ma co porównywać, tecnigas to jakby niższa półka, jak Marchles, napisał, seryjny wydech z lepszym dźwiękiem i wyglądem poprawiający lekko osiągi.
Laser przy każdym tunie da więcej mocy niż tecnigas.
Tez stawiam na lasera jest na pewno lepszy. Ale nie zgadzam się z tym ze next’r to seryjny wydech z ładnym wyglądem, ponieważ bije na głowe wiele wydechów takich jak s6 pro replica, leovince tt, leo zx jest nawet trochę lepszy niz duzo droższy yasuni z i bardzo ładnie chodzi z 50ccm jak i z słabszymi 70ccm takim jak malossi sport a także jest banalnie łatwy w regulacji.
Ok, przekonaliście mnie do lasera :mrgreen: Tylko teraz mam takie pytanko :-/
Ceny przed tym całym kryzysem utrzymywały się na takim poziomie:
Tecnigas next r = około 400 zł
Laser x-pro = na skuterdoktor 430, na allegro (konto s&d) 420
Teraz wszystko podrożało i ceny są na poziomie:
Tecnigas next r = około 530 :shock:
Laser x-pro = cały czas 420-430 :shock:
Dokładnie chodzi mi o tą aukcję:
http://allegro.pl/item603031199_wydech_laser_x_pro_lakierowany_skutery_kymco_sym.html
I teraz, o co tu ze wszystkim chodzić?
Wszystkie Tecnigasy podrożały średnio o 100-120 zł, a cena lasera zarówno na s&d jak i na allegro stoi na tym samym poziomie :?: O co kaman :?:
SiWy napisał:
Ale nie zgadzam się z tym ze next'r to seryjny wydech z ładnym wyglądem, ponieważ bije na głowe wiele wydechów takich jak s6 pro replica
:shock: Tecnigas bije Stage6 :!: :?: To po co ja go zamawiałem do swojego hRRa...?
[ Dodano: 18-04-2009, 13:15 ]
Chociaż po chwili zastanowienia dochodzę do wniosku, że pewnie będę montował cylinder 70ccm więc Stage6 lepiej się sprawdzi ;)
Stage 6 ciągnie dopiero od wyższych obrotów, trudniej go wyregulować, trzeba lekkie rolki dawać.
Tecnigas to na pewno nie seria imo jest to bardzo dobry wydech do 50, sam mam Laserka, a 3 kumpli Tecnigasy i Laserek wiadomo lepiej ciągnie tak fajnie wchodzi od najniższych obrotów ale Tecnigasy też dają radę ;] i nawet fajny dźwięk mają ^^
No własnie b. ciekawe jest to , co pisze revo.
Oczywiście z tego co wiadomo to laser lepszy od next-rki, ale te ceny są dziwne.
Wiadomo że sezon się rozpoczął, ale dlaczego cena lasera nie wzrosłaż
Anyway jestem b. zadowolony z Next-Rki:)
warto zauważyć że tylko do sym’a nie wzrosła, widać nikt tego nie kupuje to zapomnieli podnieść ceny xD
Odpowie mi wreszcie ktoś o co z tym wszystkim chodzić
Bez obaw można kupować ten wydech z allegro?
http://allegro.pl/item603031199_wydech_laser_x_pro_lakierowany_skutery_kymco_sym.html
skuterdoktor ma umowę z firmą Jama, produkującą tłumiki Laser, więc może o to chodzi. Tecnigasy tylko sprzedaje, nie jest połączony z tą firmą w inny sposób.
maciekkolo, Jakby mieli umowę na określoną cenę to skuterdoktor i tak by cenę podniósł żeby więcej zarobić.
Marchles napisał:
Tecnigas dla mnie to ładnie wyglądający seryjny wydech.
Mafioz napisał:
jak Marchles, napisał, seryjny wydech z lepszym dźwiękiem i wyglądem poprawiający lekko osiągi.
Jak nie wiecie o czym piszecie to lepiej nie gadajcie :P Mi dał +12km/h a z regulacją poradziłoby sobie dziecko. Nie miałem do czynienia z laserem ale słyszałem, że to bardzo dobry wydech. Jakikolwiek z tych 2 wydechów kupisz - nie będziesz zawiedziony.
revo_70 napisał:
I teraz, o co tu ze wszystkim chodzić?
Wszystkie Tecnigasy podrożały średnio o 100-120 zł, a cena lasera zarówno na s&d jak i na allegro stoi na tym samym poziomie :?: O co kaman :?: :-P
Ja bym stawiał na to, że podrożały przez drogie Euro. Może nie mają tych wydechów u siebie na magazynie tylko wysyłają do klientów od Niemca (tak jak mi stożek) i droższe Euro zwiększyło ceny. (Zaznaczam, że to tylko moja teoria :D)
Mialem kiedys lasera i powiem dobry wydech …Trochę trudny do regulacji lecz wtedy zbytnio się nie znalem na regulacji ;D
Polecam ci lasera.Obecnie mam yasuni r i laser mu nie dorównywał :)Tylko wiadomo Yasuni R to już wyższa półka