TECNIGAS NEXT R- regulacja silnika

Witam po dłuższej przerwie
jak w temacie mam tecnigasa przy neosiku seryjnym na seryjnych rolkach, squtr już pędzi się do 80 ale jednak łapie dużo mułów czy to jest wina rolek(nie mam rolek do tecnigasa) i jeszcze jedno co możne być przyczyną ze gaźnik nie reaguje na ustawianie tj. łapie zaje… obroty kiedy leciutko odkręcę powietrze które było zakręcone na chama jak ktos miał podobne przypadki albo wie co zrobić z tym fantem to proszę pisać

Przeczytaj regulamin działu i popraw temat tak zeby bylo wiadomo o co mniej więcej chodzi. SiWY

sprawdź czy nie łapie gdzieś lewego powietrza ja tak miałem i wcale się gaźnika nie dało wyregulować sprawdź może kruciec masz gdzieś pęknięty

Wojtass34 napisał:

łapie dużo mułów

ja miałem tak przez swiece...wymien swiece moze to jest własnie to

Mój skut na tecnigasię next r też łapał dużo mułów,
musisz go wyregulować zmieniając rolki, Sprężynki na sprzęgle, Sprężynę główną,
inaczej będzie miał muła

Po pierwsze idealnie wyreguluj gaźnik, i daj lżejsze rolki, w granicy 4-5g . Jeśli będzie dalej nie zadowalająco wymień sprężynki na trochę twardsze jak i zarówno sprężynę centralną na +7% białą małossi.
Pzdr

sousik napisał:

... idealnie ..

taki kozak to sam idealnie wyreguluj gaźnik ;/ na razie niech sprawdzi czy nie łapie mu lewego powietrza

gaźnik wyregulowałem idealnie(start tak do 35 jest boski) lewego powietrza nie łapie, gaźnik nie reagował ponieważ w ostatnim serwisie nie dokręcili mi pokrywki od ssana :shock:-zrobiłem wyregulowałem i gitara , a jakie rolki dają do zestawu oryginalnie do tecnigasa 4,5g?

nie dają to nie jest tak że wkładasz rolki z listy ja juz niestety wiem co to jest regulacja według mnie rolki pokroju 5gr i sprezynki lekko twardsze i powinno byc

do tecnigasa dajo rolki 1-1,5 g lżejsze od seryjnych rolek

o jeny kup gosciu sobie rolki testowe i będziesz wtedy wiedział, ktore sa dobre…napierw poproboj tych co miałes “podane”

ReKoRd napisał:

1-1,5 g

markez12 napisał:

pokroju 5gr

sprezynki to ja juz nie wiem…wez twarde i tyle :roll: tak jak ja :] tez mam next-r