Tecnigas Next r Opłaca sie ?

no i oto mi chodziło wilekie thx

może nie tyle co bije zx’a na głowę, zupełnie inaczej zachowuje się przy rożnych silnikach ,przy niektórych daje b.dużo a przy niektórych tylko dużo, np peugeocie ja uważam że zx sprawdza się lepiej (chodź tylko troszkę) , ponoć do keewayow też lepszy jest zx ale do yamahy polecam next’r ,nie ważne do jakiego silnika dasz next’ra ale NA PEWNO będzie lepszy niż seryjny odblokowany GWARANTUJE CI TO !!!

Kur** jak czytam wypowiedzi niektórych z was to mi się płakać chce :frowning: Next r to seryjny odblokowany wydech :lol: Next R nie wiem jak przy innych silnikach ale w kymco dał bardzo dużo, naprawdę. Nie piszę tego, dlatego że gdzieś to usłyszałem , tylko dlatego że miałem styczność z tym wydechem :slight_smile: Jest jeszcze coś takiego że dany wydech lepiej bądź gorzej sprawuje się przy danym silniku np.; ZX sporo poprawia osiągi w silnikach p/g. A jak już wcześniej Next r daję bardzo dużo w kymco.

Reasumując wydechy takie jak Zx czy Next r przynoszą poprawę osiągów, oczywiście wszystko zależy od odpowiedniej regulacji. Jeśli wszystko będzie ładnie wyregulowane to wzrost osiągów będzie na pewno zauważalny.

PS. Co do Next R to przebieg 5 tyś to nie jest bardzo dużo na wydech, można zrobić polerkę i wszystko będzie cacy, nie mniej jednak spróbowałbym się potargować o cenę, np.; na 150 :sunglasses:

Pozdrawiam
Revo_70 :sunglasses:

Pff… lepiej na pewno będzie chodził niż seryjny bo seryjny ma coś takiego jak ,ścianki" których nie da się wyjąć są blokadą na zawsze… a w sportach w środku jest pusto :wink: No tak no a mieliście styczność z innym wydechem np. porównywaliście na jednym skucie wydech Next-r i np. Yasuni Z ? :stuck_out_tongue: Next-r <- Dobry wydech … to tak samo jak byś powiedział Chiński skuter 4T <- dobry skuter :lol:

WItam ponownie a wiec tak mogę albo kupić tenigasa albo leovinve zx i to ma byc do matrixa z wario hebo ng proszę o szybkie odpowiedzi bo aukcij się juz koncza

[ Dodano: 2008-12-09, 16:47 ]
http://moto.allegro.pl/item497823863_bcm_leovince_zx_minarelli_horizontal_aerox.html czy to wgniecenie go skresla ?

[ Dodano: 2008-12-09, 17:08 ]
a jeszcze w gre wchodzą
yasuni z
Arrow

no to wkońcu
tenigas next r
lovince zx
yasuni z
arrow

[ Dodano: 2008-12-09, 17:08 ]
…???

Yasuni Z - jeden z najlepszych wydechów do seryjnej 50 :slight_smile: Ewentualnie tecnigas lub lv Arrowa bym w ogóle nie brał pod uwagę :lol:

Pozdrawiam

markez12 napisał:

czy to wgniecenie go skresla ?

Ja bym tego nie brał... To chyba trochę wpływa na osiągi ;-)

Nie… to wgniecenie nie powinno wpłynąć na osiągi jest nie duże … sam mam ale nie takie trochę mniejsze ale zupełnie nic to nie zmieńiło :roll: Z tych wszystkich wybrał bym Yasuni Z chociaż jak ja bym kupował i by był do mojego to Yasuni R lub Yasuni C16 to są wydech godne polecenia !! :wink:

No tak wszystko ładnie pięknie, tylko że na R-ce czy c16 to chwila i zajebiesz cylek:-P Z do seryjniaka pasuje idealnie :slight_smile:

PS. Lub tańszy, co nie oznacza, że gorszy laser x-pro :slight_smile:

Pozdrawiam

wydech typu c16 czy też Rka po odpowiedniej regulacji po 1000-2000km przytrą cylinder, a wiec spadną osiagi :stuck_out_tongue:

Ztka jest idealna do 50cc :slight_smile:

Witam,
Ja w swoim TGB mam własnie wydech TECNIGAS NEXT R i powiem tak : jest zajebisty!
Oprócz wydechu i rolek nie mam w nim nic zmenionego(po za ściągniętmi blokadami) i spisuje się zajebiście.
Przed tecnigasem skuter szedł ok.60km/h a teraz z tecnigasem idzie 75/80 km/h także jak najbardziej go polecam i podkreślam że nie mam w nim ani sportowego waria ani sprzęgła tylko tłumik i lżejsze roki(te które dostałem z tłumikiem w zestawie).
Jak najbardziej polecam ten wydech!
Nie zawsze wysoka cena= wysoka jakość
Lepiej kupić coś tańszego a lepszego a droższego i wjeba* kase w błoto…taka prawda

Miałeśwcześniej odblokowane kolanko czy dopiero dostałeś z TECNIGAS-em ?

A o które kolanko chodzić :mrgreen: :smiley:

kris93 napisał:

Witam,
Ja w swoim TGB mam własnie wydech TECNIGAS NEXT R i powiem tak : jest zajebisty!
Oprócz wydechu i rolek nie mam w nim nic zmenionego(po za ściągniętmi blokadami) i spisuje się zajebiście.
Przed tecnigasem skuter szedł ok.60km/h a teraz z tecnigasem idzie 75/80 km/h...

Czy, kiedy jechał Ci max 60 km/h miałeś odblokowane kolanko - tą część wydechu, która łączyła cylinder z seryjnym wydechem ?

Znacyz się weisz w seryjnym tłumiku usdunąłem zawiriwywacz spalin( z nim jechał ok.55-60) a jak usunąłem zawiriwywacz to jechał 65/70km/h .
MAm takie pytanie może wiecie dlaczego jak jade skutem ok.70km/h to skuter tak dziwnie się trzęsię /wibruje jak siędze to się wytrzymać nie da bo strasznie wibruje i się tyłek aż zsuwa z siędzenia…może wie ktoś dlaczego tak jest(chodzmi mi o wibracje).

To nie mów o przeskoku z 60 do 80, ale z 70 do 80.
10, a 20 km/h to chyba spora różnica :stuck_out_tongue:

No własnie jak na skutera jest to duża różnica … Ale w seryjnych wydechach chyab jeszcze jest ta sama blokada co w sportowych czyli 2 blokady

Właśnie, potem ktoś zobaczy taki opis i pomyśli, że TECNIGAS jest 2x lepszy od wydechów, które normalnie biją go na łeb, na szyję.

No ok ale tak czy tak i tak dał mi dużo do przyspieszenia i do v-max także nei nażekam, nawet jak nie zmieńilem rolek tylko na seryjnych jeździłem(przez ok.1 tydzień) to i tak dał duuuużo do v-max i przyspieszenia…poprostu trzeba by się nim wtedy przejechać inaczej tego się powiedzieć nie da XD bynajmniej ja nie potrafię.