Tecnigas iii.... co dalej?? pomózcie :)

Witam, Mam pytanie mianowicie mam założony w swoim TGB Akros tec wydech firmy tecnigas next r i lżejsze rolki wariatora:6g(chyba) :lol: I moje pytanie brzmi nastąpująco: co mógłbym jeszcze zmienić w skucie żeby szybciej jeździć??? Nie chodzi mi o jakieś drogie rzeczy tylko coś zmienionego na tuningowe.

wariator? Oprłcz regulacji to chyba nic taniego już nie kupisz żeby osiągi się zwiększyły.

z tego co się orientuje i gdzieś przeczytalem samymi rolkami nie wyregukujesz musisz założyć sprężynę dociskowa minimum +20% i zmienić sprezynki sprzegla conajmniej na poziom sport :slight_smile: masz podwieszony temat z regulacjami :sunglasses:

jak mu dobrze chodzi to po co reglacja… :?: a jak chcesz szybciej to mu daj cięższe rolki

Chcesz mieć lepsze przyspieszenie daj ciezsze rolki… chcesz mieć lepszy v-max daj lżejsze :slight_smile:

Chyba raczej delikatnie na odwrót :slight_smile:

DefQon napisał:

Chcesz mieć lepsze przyspieszenie daj ciezsze rolki.. chcesz mieć lepszy v-max daj lżejsze :)

Oj nie kłam. Lżejsze=lepsze przyśpieszenie Ciżęsze=większy v-max

Jak wsadzisz cięższe rolki to będzie Ci mulić a v-max wzrośnie może o 2km/h więc to bez sensu. Ja na Twoim miejscu wsadziłbym LŻEJSZE wtedy będzie lepsze PRZYSPIESZENIE.

PodLy napisał:

Jak wsadzisz cięższe rolki to będzie Ci muliż a v-max wzrośnie może o 2km/h więc to bez sensu. Ja na Twoim miejscu wsadziłbym L?EJSZE wtedy będzie lepsze PRZYSPIESZENIE.

Dokładnie, lepiej miećrówne przyśpieszenie niż muła przy starcie a później te kilka km/h więcej. Przeważnie jest tak, że wkłada się o jakiś1gr lżejsze, ale ja do mojego stalkera wsadziłem 6gr. (seryjne 6,3gr) i spisywałsię lepiej niż przy 5gr.

Ja też chcą sobie wyregulowałale nie wiem jakie rolki daż. Są jakieś zestawy do testów lub coś w tym stylu? :-?

RafaeL napisał:

Ja też chcą sobie wyregulowałale nie wiem jakie rolki daż. Są jakieś zestawy do testów lub coś w tym stylu? :-?

Są ! Np. to http://www.jednoslad.pl/shop/product_info.php?products_id=549&osCsid=527b6996f6633b8319562e9ffa4d8378 Tylko pamiętaj aby kupić taki zestaw z rolkami o rozmiarze jakich posiadasz w skuterku ;)

aha, dzieki. Znam goscia z PJ który ma taki sam skuter co ja i tąumnik Laser X-Pro, w związku z tym mam pytanie, czy te rolki co on ma będą również dobre do mojego tąumnikaż

[ Dodano: 2008-08-16, 15:18 ]
Chciałbym wiedzieć od czego zaczaż

RafaeL napisał:

aha, dzieki. Znam goscia z PJ który ma taki sam skuter co ja i tąumnik Laser X-Pro, w związku z tym mam pytanie, czy te rolki co on ma będą również dobre do mojego tąumnikaż

[ Dodano: 2008-08-16, 15:18 ]
Chciałbym wiedzieć od czego zaczaż

Chodzi ci o WAGĘ rolek czy rozmiar rolek ? Bo jeżeli ma ten sam skuter co Ty to rozmiar będzie ten sam, ale waga zależy od wydechu. Różne wydechy kręcą się różnie jeden idzie od do?y drugi woli wysokie obroty więc mowie to trzeba wyczu? najlepiej właśnie takim zestawem rolek.